Καλλιθέα, ο τόπος μας, Σφενδιλιανά, Παθιακιανά
μετά τη παρουσίαση

Στις 29 Οκτωβρίου 2022 έγινε στο Πολύκεντρο Βουκολιών του Δήμου Πλατανιά η παρουσίαση του βιβλίου «Καλλιθέα, ο τόπος μας, Σφενδιλιανά, Παθιακιανά» των Γιώργου Κανδηλάκη και Μανώλη Κλ. Κουριδάκη που είναι και μέλη του Συλλόγου μας.

Με την ευκαιρία αυτής της παρουσίασης, ευχαριστούμε:

Την Αντιπεριφέρεια Χανίων και τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή που στήριξε αυτήν την έκδοση.

Τον Δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του βιβλίου.

Την εντεταλμένη Σύμβουλο Παιδείας, Υγείας και Πολιτισμού Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη που σαν εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας, αναφέρθηκε στο ιστορικό και στη συμβολή της για την έκδοση και μίλησε με θερμά λόγια για το βιβλίο.

Τον Αντιδήμαρχο του Δημοτικού Διαμερίσματος Βουκολιών Γιώργο  Καλαϊτζάκη που διέθεσε το Πολύκεντρο και που μας τίμησε με την παρουσία και το λόγο του.

Την Ασπασία Λουπάκη, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Πλατανιά για τη συνεργασία της.

Τον παπα Νικόλα Μοτάκη που επίσης με την παρουσία και τον λόγο του εκφράστηκε κολακευτικά για την όλη προσπάθεια.

Τον Βαγγέλη Δεσποτάκη, για τη γλαφυρή αναφορά του στη βάρβαρη δολοφονία των γυναικών και του νηπίου στον Κακόπετρο από τους Γερμανούς κατακτητές κατά την κατοχή καθώς επίσης για τη φωτογραφική κάλυψη και τη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης 

Τον Γιώργο Πρασιανάκη, τέως Βουλευτή Χανίων, για την παρουσία του στην εκδήλωσή μας.

Τη «Ριζίτικη Παρέα Καλλιθέας» που τραγούδησε σχετικό ριζίτικο και μαντινάδα κι έκλεισε με το δικό της τρόπο την όλη εκδήλωση.

Καλλιθέα, ο τόπος μας, Σφενδιλιανά, Παθιακιανά

 Ευχαριστούμε επίσης τους εκπαιδευτικούς Γιάννη Περακάκη και Ελίνα Ζωιδάκη: ο καθένας με το δικό του τρόπο, ο Γιάννης με την ιστορική αναδρομή βασισμένη στις περιγραφές του βιβλίου και η Ελίνα με την ανάγνωση αποσπασμάτων, έβαλαν το ακροατήριο στο κλίμα μιας εποχής, όπως τη βίωσαν οι πρόγονοί μας.

Ο Σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συγχωριανούς και κοντοχωριανούς που ήρθαν και μοιράστηκαν μαζί μας αυτή τη μέρα.

Και βέβαια τον Γιώργο Κανδηλάκη και τον Μανώλη Κουριδάκη που, μετά από  μακρόχρονη προσπάθεια, κατέγραψαν την ιστορία του τόπου μας για να την έχουν οι μετά από εμάς. Έδωσαν έτσι την αφορμή να οργανωθεί αυτή η εκδήλωση – παρουσίαση.

Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας «Ο Άγιος Χαράλαμπος»

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos