Κατάθεση Αναφοράς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές της ΑΣΤΕ

Κοινή Αναφορά προς τον Υπουργό Τουρισμού κατέθεσε σήμερα ο Μανόλης Θραψανιώτης, Βουλευτής Λασιθίου με τον Νεκτάριο Σαντορινιό, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δωδεκανήσου και τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στην αναφορά, την οποία συνυπογράφουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κρήτης, καταγγέλλονται τα συνεχιζόμενα προβλήματα λειτουργίας των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης, όπως μαρτυρά και η συνημμένη επιστολή των φοιτητών.

Σε αυτήν τονίζεται η ολιγωρία και η έλλειψη πρωτοβουλιών εκ  μέρους του Υπουργείου για την εναρμόνισή των Σχολών με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και το πλαίσιο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με συνέπεια την υποβάθμιση του πτυχίου και των παρεχόμενων σπουδών. 

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ σημειώνουν πως οι ΑΣΤΕ αποτελούν σημαντικές εκπαιδευτικές δομές για την κατάρτιση εξειδικευμένου στελεχιακού δυναμικού στον τουριστικό κλάδο, ο οποίος συνεισφέρει σημαντική βοήθεια στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών και γενικότερα στον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό της χώρας. 

Απαιτείται η άμεση ανταπόκριση εκ  μέρους του  Υπουργείου Τουρισμού, προκειμένου να διευθετηθούν άμεσα τα υπαρκτά προβλήματα άνισης αντιμετώπισης, τόσο στα ζητήματα φοιτητικής μέριμνας, όσο και στις συνθήκες εκπαίδευσης που οι φοιτητές των Σχολών αντιμετωπίζουν.

Δεν πρέπει να αναβάλλεται άλλο π προγραμματισμός της σύνδεσης των ΑΣΤΕ με το Υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε να αναχαιτιστεί η εντεινόμενη υποβάθμισή τους.

Η αναφορά

δελτίο τύπου του Μανόλη Θραψανιώτη

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos