Κατεδαφίσεις πίσω από την Αγία Τριάδα, παρεμβάσεις στον ελαιώνα
τα κτίσματα προς κατεδάφιση

Με αφορμή την αρθρογραφία των τελευταίων ημερών αναφορικά με την κατεδάφιση των παλαιών κτισμάτων στην ανατολική πλευρά του καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο κέντρο της πόλης του Αγίου Νικολάου, αλλά και τις παρεμβάσεις ανάπλασης για την οργάνωση του χώρου στον “ελαιώνα”, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

“Ο χώρος πίσω από την Αγία Τριάδα αποκτήθηκε – απαλλοτριώθηκε προκειμένου να μεγαλώσει η αυλή της εκκλησίας και συνολικά ο κοινόχρηστος χώρος και όχι για να γίνει υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων, οι οποίοι μέχρι σήμερα ήταν τοποθετημένοι στο πεζοδρόμιο της οδού “Κυπρίων Αγωνιστών”.

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό, θα χρησιμοποιηθεί, ένα μικρό μέρος προς την πλευρά της διάβασης που υπάρχει ανάμεσα στην εκκλησία και στο κτίριο “Μιραμπέλο” του Δήμου για τον σκοπό αυτό, ενώ στο υπόλοιπο τμήμα θα γίνει εκσκαφή μέχρι το δάπεδο του αύλειου χώρου της εκκλησίας, ώστε ο χώρος ν΄ “αναπνεύσει” !

Παράλληλα δίπλα στον χώρο που θα χρησιμοποιηθεί για την υπογειοποίηση των κάδων θα κατασκευαστούν ελάχιστες απαιτούμενες υποδομές (δύο W.C) για την σωστή λειτουργία του ναού.

Η διαμόρφωση του χώρου της πλατείας και του ιστορικού κέντρου, βάση της πρότασης που έχει καταθέσει ο Δήμος, στο πρόγραμμα :”Αντ. Τρίτσης” , θα προχωρήσει, ώστε ν΄ αναδειχθεί ο καθεδρικός Ναός, αλλά και συνολικά ο χώρος της πλατείας που σήμερα “ασφυκτιά”.

Αναφορικά με τις παρεμβάσεις που προγραμματίζονται από την δημοτική αρχή να γίνουν στον “ελαιώνα”, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, διευκρίνισε  ότι : “επειδή το πράσινο στην συγκεκριμένη περιοχή, χρησιμοποιείται και ως χώρος προσωρινής στάθμευσης, θα πρέπει να διαμορφωθεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μην αναιρείται ο σημερινός χαρακτήρας του κοινόχρηστου χώρου – πρασίνου.  

Κατά συνέπεια, θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες χωματουργικές εργασίες, για την εξομάλυνσης της επιφάνειας του εδάφους, ώστε  στην συνέχεια να τοποθετηθούν κυβόλιθοι με οπές, που θα επιτρέψουν στο έδαφος να λειτουργεί και ταυτόχρονα να υπάρχει απορρόφηση των ομβρίων υδάτων.

από τον δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos