Κούρεμα προστίμων και τόκων ζητά η Ένωση Κεντρώων

Την ακύρωση όλων των προστίμων για τις παραβάσεις στη διάρκεια της καραντίνας ζητάει από την κυβέρνηση η Ένωση Κεντρώων. Η τεράστια πλειοψηφία του ελληνικού λαού πειθάρχησε στα μέτρα που επιβλήθηκαν και έδειξε υψηλό αίσθημα ευθύνης. Η πολιτεία αντίθετα περιέπεσε σε πολλές αντιφάσεις και η καμπάνια «μένουμε σπίτι» είχε στοιχεία υπερβολής και υποτίμησης της νοημοσύνης των πολιτών. Επειδή τα πρόστιμα, ως επί το πλείστον, αφορούν απλούς πολίτες, ανέργους, είναι ανάλγητο εκτός από την αφαίρεση της ελευθερίας κυκλοφορίας, να αξιώνουμε πληρωμή προστίμων. Την απόφαση χαρίσματος των προστίμων πρέπει να την λάβει άμεσα η κυβέρνηση.

Παρόμοια πρέπει να είναι η στάση του κράτους για όλα τα πρόστιμα των δήμων των τελευταίων δέκα ετών. Η οικονομική κρίση έγινε τεράστια και καθημερινά οξύνεται. Όλα τα πρόστιμα τροχαίας, δήμων, που επιβλήθηκαν για διάφορους λόγους πρέπει να χαρισθούν. Είναι αδιανόητο οι δήμαρχοι να βασίζουν τα έσοδα των δήμων στα πρόστιμα, όταν ήδη τα δημοτικά τέλη είναι ιδιαίτερα υψηλά και εισπράττονται μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Επίσης με παρέμβαση του ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης ζητάει, η εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, οι τράπεζες να περιορίσουν τις αξιώσεις τους στο κεφάλαιο κάθε οφειλής και όλοι οι τόκοι και τα πρόστιμα να χαριστούν. Ούτως ή άλλως η οικονομική δύναμη της τεράστιας πλειοψηφίας του κόσμου έχει εξασθενήσει, οπότε για την επανεκκίνηση της οικονομίας βασική προϋπόθεση είναι, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες, να κουρέψουν τις αξιώσεις τους τουλάχιστο κατά το βάρος που δημιουργούν τόκοι και πρόστιμα. Διαφορετικά, αν συνεχίσει έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την κρίση θα την υποστεί όλη ο απλός κόσμος και θα επωφεληθεί άλλη μία φορά η οικονομική ολιγαρχία της χώρας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos