Κρουαζιέρα και πεζοπορία στο νησάκι Χρυσή
Χρυσή (φωτογραφία: Γιάννης Πάγκαλος)

Την Κυριακή 25 Ιουλίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει για τα μέλη του Συλλόγου ή για όσους επιθυμούν να γίνουν μέλη, κρουαζιέρα και πεζοπορία στο εξωτικό, κατάφυτο από κέδρους νησάκι της Χρυσής, με τις τροπικές παραλίες και τις λευκές αμμουδιές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ΝΗΣΙ και την ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ: ΕΔΩ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΒΙΝΤΕΟ από επίσκεψη της ομάδας στην ΧΡΥΣΗ το 2016: ΕΔΩ

Για την θαλασσινή μας εξόρμηση, επιβιβαζόμαστε σε πλοίο στο λιμάνι της Ιεράπετρας και φτάνουμε στην Χρυσή μετά από μια ώρα περίπου. Αμέσως μετά την αποβίβαση στον όρμο ‘Βουγιού Μάτι’ ξεκινάμε την πεζοπορία μας, ακολουθώντας μονοπάτι στην νότια πλευρά του νησιού, μέχρι το γραφικό βυζαντινό ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου. Μετά από σύντομη στάση κάτω από το δροσερό υπόστεγο της εκκλησίας, συνεχίζουμε Β.Α, πάνω σε αμμουδερό μονοπάτι δίπλα στη θάλασσα, στην βόρεια πλευρά του νησιού. Καταλήγουμε στην φημισμένη παραλία της Μπελεγρίνα με τα γαλαζοπράσινα νερά για μπάνιο, έχοντας διαγράψει ένα κύκλο στο κέντρο του νησιού, περπατώντας ανάμεσα από κέρδους και σπάνια φυτά.

Η διαδρομή είναι εύκολη, χωρίς υψομετρική διαφορά (το ψηλότερο σημείο στο νησί είναι 27μ.). Βαδίζουμε πάνω σε άμμο, οπότε είναι απαραίτητα παπούτσια με σταθερό κράτημα ποδιού (όχι παντόφλες). Επίσης λόγω της μεσημεριανής ζέστης είναι απαραίτητο νερό, αντηλιακό και καπέλο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: 2 ώρες

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

Εναλλακτικά, όσοι δεν θέλουν να περπατήσουν, μπορούν να ακολουθήσουν το ξύλινο μονοπάτι που μετά από ολιγόλεπτο περπάτημα καταλήγει στον όρμο της Μπελεγρίνα, για δροσερές βουτιές ή να κάνουν μπάνιο στην νότια παραλία του νησιού στη θέση ‘Bουγιού Μάτι’ κοντά στην προβλήτα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από το λιμάνι της Ιεράπετρας. Η ακριβής ώρα αναχώρησης/επιστροφής θα ανακοινωθεί έγκαιρα (μόλις οριστικοποιηθούν τα δρομολόγια των πλοίων και ο αριθμός των συμμετεχόντων).

Η μετάβαση στην Ιεράπετρα θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα. Στο λιμάνι υπάρχει δωρεάν πάρκινγκ. Οι επιβάτες πρέπει να βρίσκονται στο χώρο επιβίβασης του πλοίου 30 λεπτά πριν την αναχώρησή. Οι κάρτες επιβίβασης θα δοθούν στους συμμετέχοντες μπροστά από το πλοίο, από μέλη του συλλόγου. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η χρήση μάσκας στο πλοίο και η συμπλήρωση ερωτηματολογίου δήλωσης υγείας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: Η κάρτα επιβίβασης είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για την αναχώρηση από την Χρυσή. Η ώρα αναχώρησης θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 17€ για κάθε άτομο από 13 ετών και άνω (16€ το εισιτήριο με έκπτωση 20%, συν 1€ που εισπράττει σαν ανταποδοτικό τέλος ο Δήμος Ιεράπετρας για επιβάτες άνω των 3 ετών) και 9€ για κάθε παιδί από 3 έως 12 ετών.   

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: στον ταμία του συλλόγου Γιάννη Πάγκαλο (τηλ. 28410-28173, ώρες καταστημάτων), το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 22 Ιουλίου.

Για να είναι έγκυρη η κράτηση, θα πρέπει να πληρωθεί το εισιτήριο το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 22 Ιουλίου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αποκλειστικά τα μέλη του Συλλόγου ή όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη, πληρώνοντας την ετήσια συνδρομή των 10€. Αιτήσεις εγγραφής, καταστατικό κλπ στο blog του συλλόγου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Λάμπρου Ελένη (τηλ. 6946160654)

ΑΡΧΗΓΟΙ: Πάγκαλος Γιάννης & Λάμπρου Ελένη

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

  • Στο νησί δεν υπάρχουν δρόμοι, αλλά ούτε και καταστήματα (εστιατόρια, κυλικεία, κλπ). Το σελφ σέρβις εστιατόριο-μπαρ του πλοίου είναι ανοικτό σε όλη τη διάρκεια της κρουαζιέρας και μπορείτε να αγοράσετε νερό και φαγητό. Ειδική προσφορά για τα μέλη του συλλόγου: γεύμα 7€ το άτομο (κοτόπουλο με πατάτες, ή γεμιστά ή πίτσα (σπέσιαλ ή μαργαρίτα), ατομική σαλάτα και φιάλη 750ml νερό). Μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας στο πλοίο ή να το παραλάβετε σε πακέτο.
  • Δεν ενοικιάζονται ομπρέλες και ξαπλώστρες παραλίας, για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος. Μπορείτε να ενοικιάσετε ομπρέλα ήλιου από το πλοίο με ημερήσιο κόστος 4€.
  • Στο νησί (για προστασία του μοναδικού οικοσυστήματος) οι επισκέπτες μπορούν να παραμείνουν μόνο λίγες ώρες. Αναγκαστικά η πεζοπορία μας θα γίνει τις μεσημεριανές ώρες, οπότε λόγω της υψηλής θερμοκρασίας πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε μαζί μας νερό, αντηλιακό και καπέλο.
  • Η Χρυσή είναι προστατευόμενη περιοχή και απαγορεύεται οποιαδήποτε μορφής ρύπανσης, η συλλογή πετρωμάτων, κογχυλιών φυτών και το κάπνισμα σε θαμνώδεις και δασώδεις περιοχές.

ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΜΟΝΟ ΤΑ ΙΧΝΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΘΥΜΗΣΕΣ..

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos