Μαθητές της Τοσκάνης στον δήμο Χερσονήσου
στο δημαρχείο Χερσονήσου

Μαθητές από την Ιταλία και συγκεκριμένα από σχολεία της Τοσκάνης υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus.

Ο κ. Σέγκος υποδέχτηκε στο Δημαρχείο τους μαθητές και τους μεταφραστές από την Ιταλία, παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Κώστα Ζαχαριουδάκη καθώς επίσης και της διευθύντριας και της υποδιευθύντριας του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου κ. κ. Μαρίας Καλουδιώτη και Αναστασίας Χουρσανίδου αντίστοιχα.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες μαθητές και δήλωσε : «Τα προγράμματα Erasmus προσφέρουν μία μοναδική ευκαιρία ανταλλαγής γνώσης. Εύχομαι, πέρα από το αμιγώς εκπαιδευτικό σκέλος του προγράμματος, να απολαύσετε τη διαμονή σας και την ξακουστή στα πέρατα του κόσμου, κρητική φιλοξενία. Οι πόρτες του Δήμου Χερσονήσου θα είναι πάντα ανοιχτές για εσάς και τις οικογένειές σας».

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς, να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες, να έρθουν σε επαφή με τον τρόπο ζωής και το εκπαιδευτικό σύστημα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, κάνοντας εποικοδομητικές συζητήσεις, συγκρίσεις, ασκώντας τη σκέψη τους και καταλήγοντας σε συμπεράσματα, ενώ παράλληλα αναδεικνύει την αξία της συνεργασίας και της συνύπαρξης διαφορετικών πολιτισμών.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου προσέφερε αναμνηστικά δώρα στους μαθητές από την Τοσκάνη οι οποίοι θα επιστρέψουν στη χώρα τους με αποσκευές γεμάτες εμπειρίες, γνώσεις και βεβαίως την απαράμιλλη κρητική φιλοξενία. «Συγχαρητήρια στη διευθύντρια και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Καλλιτεχνικού Σχολείου και βεβαίως στους μαθητές που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο project. Οι εμπειρίες που αποκομίζουν μαθητές και καθηγητές είναι ανεκτίμητες και τα προγράμματα Erasmus προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα», πρόσθεσε ο κ. Σέγκος.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos