μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου στον δήμαρχο Αγίου Νικολάου
οι μαθητές στο δημαρχείο

Τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, επισκέφθηκαν σήμερα (21/12), μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης, συνοδευόμενοι από τον εκπαιδευτικό του σχολείου κ. Γιαννατζή Μανόλη.

Οι μικροί μαθητές, στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής & Πολιτικής Αγωγής, συζήτησαν με τον Δήμαρχο, μαθαίνοντας βιωματικά θέματα που σχετίζονται με τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον ρόλο του ενεργού πολίτη.

Ειδικότερα ζήτησαν να ενημερωθούν για την λειτουργία του Δήμου, τους πόρους της αυτοδιοίκησης, τις υποχρεώσεις των πολιτών, για θέματα αναφορικά με την λειτουργία των σχολικών κτιρίων, το πρόγραμμα δράσεων της παρούσας δημοτικής αρχής, αλλά και το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην ευρύτερη περιοχή του δήμου.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους μικρούς μαθητές, απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσαν, ενώ σε δήλωση του συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς του σχολείου καθώς και τον κ. Γιαννατζή, για την προσπάθεια αξιοποίησης βιωματικών εργαλείων μάθησης, τονίζοντας ότι από την ποιότητα της συζήτησης και των παρεμβάσεων των παιδιών, αναδείχθηκε η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο σχολείο.

Να σημειώσουμε ότι οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου, με την ευκαιρία των εορταστικών ημερών, προσέφεραν κάρτες που φιλοτέχνησαν, ενώ έψαλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα ως αντίδωρο της θερμής φιλοξενίας που τους επιφυλάχθηκε. Στην συνάντηση, παρευρέθηκαν επίσης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μανόλης Λεμπίδης, Γιώργος Βάρδας και ο Γ.Γ του Δήμου κ. Γ. Στεφανάκης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos