Μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους για την προστασία του νερού που λιγοστεύει στον πλανήτη
εξηγώντας στους μικρούς φίλους ….

Μια πολύ επιτυχημένη περιβαλλοντική εκδήλωση με πολλαπλά μηνύματα σε παιδιά και μεγάλους για την προστασία του νερού, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Women Week» στη πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου. Ήταν μια ενότητα της Περιφέρειας Κρήτης αφιερωμένη στο νερό σε με μια όμορφη εκδήλωση όπου κυριάρχησαν τα παιδιά όπου διάβασαν και πήραν ως δώρα βιωματικά παραμύθια.

Παράλληλα με τα παιδιά και οι συνοδοί τους, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, αλλά και οι επισκέπτες της έκθεσης ενημερώθηκαν για την σημαντικότητα του νερού ως κοινωνικού αγαθού από την αρχαιότητα και που οφείλουμε όλοι να το προστατέψουμε καθώς συνεχώς λιγοστεύει στον πλανήτη. Στην σημαντικότητα της εκδήλωσης, καλωσορίζοντας μικρούς και μεγάλους, αναφέρθηκε εκ μέρους των οργανωτών, η πρόεδρος του συλλόγου επιχειρηματιών γυναικών Μαρία Πιτσικάκη. Η πρόεδρος παράλληλα ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την συμμετοχή και στήριξη, όπως και όλους τους συμμετέχοντες.

Μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους για την προστασία του νερού που λιγοστεύει στον πλανήτη
….μα που πήγε το νερό;…μετά τη παρουσίαση

Την παρουσίαση του παραμυθιού «Μα που πήγε το νερό;», που είναι μια πολύ επιτυχημένη έκδοση της Περιφέρειας Κρήτης, έκανε η Ωρέλια, η οποία και διάβασε στα παιδιά ολόκληρο το παραμύθι. Παράλληλα η συγγραφέας του βιβλίου Ειρήνη Ανδρουλάκη που ήταν παρούσα, απάντησε σε ερωτήματα παιδιών και τους μοίρασε βιβλία ,τα οποία ήταν ένα μικρό δώρο της Περιφέρειας.

Ακολούθησε ενημέρωση για τις οικολογικές ανακυκλωμένες φιάλες νερού, και η βραδιά έκλεισε  με την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία  του Δ/ντη  Περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης Μαρίνου Κριτσωτάκη με θέμα: «Το νερό από την Μινωϊκή εποχή στο σήμερα».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos