Μόνη βιώσιμη λύση η μετατροπή όλων των συμβάσεων στην Υγεία σε Αορίστου Χρόνου
…. χιλιάδες συμβασιούχοι μετά το τέλος των συμβάσεων θα οδηγηθούν στην απόλυση…

Σχετικά με την εξαγγελία της κυβέρνησης για προκήρυξη 4000 θέσεων στα Νοσοκομεία, έχουμε να παρατηρήσουμε:

1. Η προκήρυξη ακόμα και αν γίνει μέσα στο 2021 αυτό σημαίνει ότι το προσωπικό θα φτάσει στα νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας ένα με δύο χρόνια αργότερα (είναι χαρακτηριστικό ότι τα αποτελέσματα της 2Κ δύο χρόνια μετά δεν έχουν εκδοθεί).

2. Ο διαχωρισμός των εργαζομένων και η προκήρυξη θέσεων για ένα μόνο κλάδο σημαίνει ότι δεκάδες χιλιάδες που σήμερα υπηρετούν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις οδηγούνται με το τέλος των συμβάσεων σε απόλυση παρά το γεγονός ότι είναι πολύτιμοι για την λειτουργία του ΕΣΥ.

3. Η υπόσχεση που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση για μονιμοποίηση των επικουρικών πάει περίπατο.

4. Η προκήρυξη ενός μικρού αριθμού επικουρικών νοσηλευτών (4000) σε σχέση με τις χιλιάδες   που σήμερα υπηρετούν στο ΕΣΥ σημαίνει ότι “όποιος προλάβει τον κύριον είδε”

5. Η αυξημένη μοριοδότηση δεν διασφαλίζει σε καμία περίπτωση την πρόσληψη και αυτών των εργαζομένων.

6. Οι συμβασιούχοι που υπηρετούν εδώ και χρόνια με προγράμματα του ΟΑΕΔ αποκλείονται στην πράξη από τον διαγωνισμό αφού δεν  θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση ενώ οι συμβασιούχοι με ΣΟΧ φαίνεται ότι τους οδηγούν στην «έξοδο» ώστε οι υπηρεσίες που προσφέρουν (καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη) να παραδοθούν στις εργολαβικές εταιρείες

Είναι φανερό ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης όχι μόνο δεν καλύπτουν τα τεράστια λειτουργικά κενά αλλά οδηγούν και σε συρρίκνωση του ανθρώπινου  δυναμικού στην υγεία αφού χιλιάδες συμβασιούχοι μετά το τέλος των συμβάσεων θα οδηγηθούν στην απόλυση. Μοναδική λύση για την επιβίωση του συστήματος υγείας είναι η μετατροπή όλων των συμβάσεων όλων των ειδικοτήτων στην Υγεία σε Αορίστου Χρόνου.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos