Νέο διοικητικό συμβούλιο στον Κρητικό σύλλογο βόρειας επικράτειας
Το νεοεκλεγέν Συμβούλιο του Κρητικού Συλλόγου Βόρειας Επικράτειας

Νέος Πρόεδρος ο Γιώργος Μαμουνής από την Επάνω Βάθεια Πεδιάδος Ηρακλείου. Επίτιμος Πρόεδρος ο Κώστας Χνάρης

Ο Πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης, πραγματοποίησε επίσημη εξαήμερη επίσκεψη στο Ντάργουιν της Βόρειας Επικράτειας, με απώτερο σκοπό την ανασυγκρότηση του Κρητικού Συλλόγου Βόρειας Επικράτειας.

Μετά την αποχώρηση του επι σειρά ετών Προέδρου και στυλοβάτη των Κρητών του Ντάργουιν κ. Κώστα Χνάρη ο Κρητικός Σύλλογος πέρασε μια περίοδο αδράνειας. Σε προσωπικό κάλεσμα λοιπόν του Κρητικού από την Επάνω Βάθεια Πεδιάδος Ηρακλείου κ. Γιώργου Μαμουνή προς τον Πρόεδρο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη από τον Ιανουάριο του 2020  ο Κρητικός Σύλλογος του Ντάργουιν ανασυγκροτήθηκε με νέα άτομα, με όρεξη και πάθος να προβάλουν τα ήθη και έθιμα της Κρήτης στην Βόρεια Αυστραλία.

Νέο διοικητικό συμβούλιο στον Κρητικό σύλλογο βόρειας επικράτειας
ο Αντώνης Τσουρδαλάκης με τον δήμαρχο Darwin Κώστα Βατσκαλή

Τα μέλη του Κρητικού Συλλόγου της Βόρειας Επικράτειας, όπου εδρεύει στην πρωτεύουσα το Ντάργουιν από το 1984, υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τον Πρόεδρο της Κρητικής Ομοσπονδίας, περιγράφοντάς την ως μια ιστορική επίσκεψη για την αναδιοργάνωση του οργανισμού τους.

Ο Πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με αρκετούς Έλληνες ομογενείς συζητώντας εκτενέστερα θέματα που απασχολούν την Ελληνική ομογένεια της Νέας Ζηλανδίας.

Συγκεκριμένα πραγματοποίησε επίσημη συνάντηση στα γραφεία του Προξενείου με τον Επίτιμο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Ντάργουιν κ. Γιάννη Ανοικτομάτη, του οποίου η μητέρα κατάγετε από τα Χανιά της Κρήτης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Ανοικτομάτης υποσχέθηκε μια σημαντική δωρεά προς τον νεοσύστατο Σύλλογο μόλις πέσουν οι υπογραφές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο κ. Ανοικτομάτης ήταν πάντοτε θερμός υποστηρικτής της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας από την ημέρα ίδρυσης το 1980.

Νέο διοικητικό συμβούλιο στον Κρητικό σύλλογο βόρειας επικράτειας
με τον επίτιμο γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Darwin Γιάννη Ανοικτομάτη

Ο Πρόεδρος κ. Τσουρδαλάκης πραγματοποίησε επίσης επίσημη επίσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης σε συνάντηση με τον Αξιότιμο Δήμαρχο του Ντάργουιν κ. Κώστα Βατσκαλή. Ο κ. Βατσκαλής ως πρώην Βουλευτής και Υπουργός ήταν πάντα στο πλευρό των Κρητικών φιλοξενώντας εκδηλώσεις των Κρητών μέσα στη Βουλή τόσο το 2003 όσο και το 2014. Ο Δήμαρχος φίλος των Κρητών προσφέρθηκε να βοηθήσει τον Κρητικό Σύλλογο σε θέματα στέγασης των δραστηριοτητων σε ένα από τα πολλά κτίρια του Δήμου, ενώ θα βοηθήσει στον προγραμματισμό εκδηλώσεων για την Μάχη της Κρήτης φέτος.

Ο Πρόεδρος είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Βόρειας Αυστραλίας τόσο από τον Πρόεδρο κ. Νικόλαο Πονήρη τόσο και από τον Γενικό Διευθυντή του Ελληνικού Σχολείου κ. Ιωάννη Καραβοκύρη έχοντας την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο κ. Πονήρης προσφέρθηκε να βοηθήσει τον Κρητικό Σύλλογο τώρα στο ξεκίνημα με ότι μέσα διαθέτει η Κοινότητα και ειδικά την πραγματοποίηση συνεδριάσεων και άλλων δραστηριοτήτων.

Νέο διοικητικό συμβούλιο στον Κρητικό σύλλογο βόρειας επικράτειας
O Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντώνης Τσουρδαλάκης καλωσορίζει τον νέο εκλεγέντα Πρόεδρο του Ντάργουιν Γιώργο Μαμουνή

Το απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου διοργανώθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Κρητικού Συλλόγου της Βόρειας Επικράτειας όπου και φιλοξενήθηκε στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο του Ντάργουιν με αρκετούς Κρήτες να δίνουν το παρών.  Ο Πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας κ. Αντώνη Τσουρδαλάκης κατά την διάρκεια της Συνέλευσης έκανε μια εκτενές αναφορά στα μελλοντικά προγράμματα και στις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας,.

Να σημειωθεί ότι το νέο συμβούλιο του συλλόγου απαρτίζεται από Κρήτες δεύτερης γενιάς.  Ο κ. Τσουρδαλάκης συνεχάρη τον κ. Γιώργο Μαμουνή για την εκλογή του, καθώς και όλα τα μέλη του Συμβουλίου, και τους ευχήθηκε καλή θητεία τονίζοντάς τους ότι η Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας θα είναι πάντα στο πλευρό του συλλόγου. Το Νέο Διοικητικο Συμβουλιο απαρτίζουν οι ακόλουθοι : Γιώργος Μαμουνής (Πρόεδρος), Μανώλης Κουρμούλης (Αντιπρόεδρος), Αλέξανδρος Λαρέντζος (Γενικός Γραμματέας), Χρήστος Μακρυνάκης (Βοηθός Γραμματέας), Ελευθερία Πετρακάκη (Ταμίας), Κωνσταντίνος Τερεράκης (Δημοσίων Σχέσεων), Θωμάς Καλλονάς ( Μέσα Ενημέρωσης & Μάρκετινγκ), Γιώργος Κουρμούλης (Αντιπρόσωπος Νεολαίας 1 ), Νικόλαος Μακρυνάκης (Αντιπρόσωπος Νεολαίας 2 ), ΜαρίαΚουρμούλη (Αντιπρόσωπος Νεολαίας 3 ) και Σύμβουλοι η Σοφία Λεντάρη, η Γιάννα Πατεράκη, η Κατερίνα Τερεράκη, και ο Πέτρος Παρουλάκης.

Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έγινε και η παρουσίαση του βιβλίου για τα σαράντα χρόνια της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας όπου μέσα καταγράφεται όλη η ιστορία της Ομοσπονδίας από την ίδρυσή της μέχρι το 2020 όπου και γιόρτασε τότε 40 χρόνια ανοδικής πορείας και δημιουργικότητας. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Τσουρδαλάκης παρέδωσε αντίτυπα του βιβλίου ως δώρο    « τιμής ένεκεν » σε όλα τα Μέλη του Συλλόγου ως επίσης και αρκετά αντίτυπα από το περιοδικό της Ομοσπονδίας « Cretan Times ».

Νέο διοικητικό συμβούλιο στον Κρητικό σύλλογο βόρειας επικράτειας
O Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντώνης Τσουρδαλάκης με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Ντάργουιν κ. Νίκο Πονήρη

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά την Γενική Συνέλευση έγινε πρόταση για την ανακήρυξη  του Πρώην Προέδρου του Συλλόγου κ. Κώστα Χνάρη σε Επίτιμου Προέδρου και πέρασε παμψηφεί. Έγινε επίσης αναφορά στον πρώτο Πρόεδρο κ. Πέτρο Παρουλάκη και την επίσης πρώην Πρόεδρο κα. Μαρία Πατεράκη για την προσφορά τους και τις οικογένειες Χνάρη, Πατεράκη, Χριστάκη και Τερεράκη.

Τελειώνοντας η Κρητική Ομοσπονδία και Νέας Ζηλανδίας ευχαριστεί θερμά τον Επίτιμο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Ντάργουιν κ. Γιάννη Ανοικτομάτη, τον αξιότιμο Δήμαρχο του Ντάργουιν και πρώην Βουλευτή κ. Κώστα Βατσκαλή, τον Πρόεδρο κ. Νικόλαο Πονήρη της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Βόρειας Αυστραλίας για την στήριξη τους στον Κρητικό Σύλλογο καθώς και την οικογένεια Μαμουνή για την άψογη Κρητική φιλοξενία.

BRIEF SUMMARY IN ENGLISH

It is with great pleasure that the Cretan Federation of Australia & New Zealand announces the reestablishment of the Cretan Association of Northern Territory. After a five-year lapse following the resignation of Honorary President Kostas Hnaris, several passionate Cretans in Northern Australia requested assistance from the Federation to re-elect a new committee.

Cretan Federation of Australia & New Zealand President Tony Tsourdalakis spent over 5 days in Darwin meeting with local authorities seeking their support and hosting the Annual General Meeting of Cretans.

It is with great pleasure that we present to you the newly elected committee.
•President, George Mamounis from Prefect of Iraklio.
•Vice President, Manolis Kourmoulis from Prefect of Rethymno.
•Secretary, Alexandros Larentzos from the Prefect of Rethymno
•Assistant Secretary, Christos Makrynakis from the Prefect of Lasithi
•Treasurer, Eleftheria Petrakakakis from the Prefect of Rethymno
•Public Relations, Konstantinos Tererakis from the Prefect of Jan is
•Media & Marketing, Thomas Kallonas from the Prefect of Lasithi.
Committee Members Peter Paroulakis from the Prefect of Hania,  Yianna Paterakis from the Prefect of Iraklio, Sofia Lendaris from the Prefect of Rethymno and Katerina Tererakis from the Prefect of Hania.
•Cretan Youth Representatives : George Kourmoulis, Nikos Makrynakis, Maria Kourmoulis

We welcome them all with open arms to the big Federation Family and offer our undivided support.
We pay our respects for their years of service and contribution to the Hnaris Family, Paterakis Family, Christakis Family and Tererakis Family.  The Cretan Federation of Australia & New Zealand extends its warmest thanks to : The Hon. Consul General of Greece in Darwin John Anoictomatis, The Lord Mayor of Darwin Cr. Kon Vatskalis and the President of the Greek Community Nicholas Poniris for their current and future support of the Cretan Association of Northern Territory as well as a warm thanks to the Mamounis Family for their warm Cretan Hospitality.

Cretan Times από τη Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας

Cretan Federation of Australia and New Zealand

Εκδηλώσεις για την 80η επέτειο της μάχης στην Κρήτη σε όλη την Αυστραλία

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos