Να γιατί βιαζόταν η διοίκηση της ΔΕΗ να κλείσει η σύμβαση

886 εκ. € (χάρη στην αφαίμαξη των καταναλωτών) Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ!

Συναδέλφισσες, -φοι

Πριν 20 ημέρες, προς δυσαρέσκεια της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ, που άρον άρον έτρεξε να υπογράψει τη χειρότερη σύμβαση όλων των εποχών, αλλά και όλων εκείνων των χειροκροτητών της κυβέρνησης που χωρίς να κοκκινίζουν, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας, προσπαθούσαν να μας την εμφανίσουν ως τεφαρίκι, είχαμε εκδώσει μια μακροσκελή ανακοίνωση με τίτλο «10 ερωτήσεις-10 απαντήσεις γύρω από τη συλλογική σύμβαση και όχι μόνο…».

Σε μια από τις ερωτήσεις είχαμε επιχειρήσει να εξηγήσουμε γιατί κατά την άποψή μας και ενώ υπήρχε ακόμη πολύς χρόνος μέχρι να λήξει η ισχύς της σύμβασής μας, υπήρχε τεράστια πρεμούρα εδώ και τώρα, άρον άρον να υπογραφεί η νέα συλλογική σύμβαση.

Η απάντηση που είχαμε δώσει ήταν ότι η Διοίκηση της ΔΕΗ βιαζόταν να κλείσει τη σύμβαση ΠΡΙΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 2020, κάτι που έγινε χθες.

Ο λόγος ήταν ότι μετά την ανακοίνωσή τους, με εκατοντάδες εκ. € λειτουργική κερδοφορία, δεν θα μπορούσε να περάσει αυτό το απαράδεκτο κείμενο.

Ειλικρινά λυπόμαστε που επιβεβαιωθήκαμε.

Με βάση λοιπόν και τα χθεσινά οικονομικά αποτελέσματα επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά:

Η συλλογική σύμβαση που άρον-άρον υπέγραψε η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ είναι η χειρότερη που έχει υπογραφεί ποτέ.

·         Είναι η χειρότερη γιατί ενώ η επιχείρηση παρουσιάζει 886 εκ. € λειτουργική κερδοφορία, εμείς αυτό-περιοριστήκαμε στα ψίχουλα που μας έδωσαν

·         Είναι η χειρότερη γιατί ενώ πλέον δεν είχαν να μας λένε «τι είναι αυτά που ζητάτε, εδώ έχουμε μνημόνια», εμείς δεν πιέσαμε καθόλου. Ούτε μια ανακοίνωση δεν βγήκε από τη ΓΕΝΟΠ.

·         Είναι η χειρότερη γιατί ενώ τώρα με βάση τα όσα επιφύλαξαν για τον εαυτό τους οι διοικούντες, δηλαδή να έχουν μισθούς 100.000, 150.000 και 200.000 € το χρόνο, μπορούσαμε να τους στριμώξουμε, εμείς δεν το κάναμε.

·         Είναι η χειρότερη γιατί (για ανεξήγητο λόγο;;) μόνοι μας απεμπολήσαμε τα όσα είχαμε συμφωνήσει από το 2012, όταν με απόφαση της ΤΡΟΪΚΑ και της κυβέρνησης σε μια νύχτα μας έκλεψαν το 40-65% των μισθών μας,

δηλαδή το ότι μόλις λήξει το μεσοπρόθεσμο, οι μισθοί μας θα γυρίσουν εκεί που ήταν.

·         Τέλος, είναι η χειρότερη για ένα λόγο ακόμη.

Γιατί η υπογραφή της σύμβασής μας με αυτό το περιεχόμενο, διευκολύνει την κυβέρνηση της ΝΔ να προχωρήσει ανενόχλητη τα ολέθρια σχέδιά της στον ιδιωτικό τομέα.

Και για όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, να το πούμε ακόμη πιο καθαρά:

Οποιαδήποτε ουσιαστική αύξηση, σε οποιονδήποτε κλάδο εργαζομένων θα δημιουργούσε τεράστια εμπόδια στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να περικόψει και άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις, όπως σχεδιάζει.

Συναδέλφισσες -φοι

Η κυβέρνηση δεν θέλει κανένα συνδικάτο δυνατό.

Δεν θέλει κανέναν συνδικαλιστή όρθιο.

Θέλει «συνδικάτα» χειροκροτητών.

·         Θέλει συνδικαλιστές που να λειτουργούν ως μικροαστοί και ενώ δίπλα τους οι Διοικήσεις θα παίρνουν 150.000 και 200.000, για αυτά να μην μιλούν και απλά  να λένε: «δόξα το Θεό που παίρνουμε μισθό». Λες και δεν δουλεύουμε, λες και μας κάνουν χάρη.

·         Θέλει συνδικαλιστές που να μην βάζουν ως μέτρο σύγκρισης , για το αν είναι καλός ή όχι ο μισθός μας, το  μοναδικό κριτήριο που πρέπει να υπάρχει δηλαδή το αν μας δίνει τη δυνατότητα να ζήσουμε αξιοπρεπώς ή όχι, αλλά το ότι κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί μας είναι άνεργοι ή παίρνουν 300 και 400€.

·         Θέλει συνδικαλιστές που καταπίνοντας χιλιάδες ταξικές αδικίες, να κάνουν  αυτό που χρόνια τώρα κάνουν μια σειρά χρυσοπληρωμένοι παπαγάλοι του συστήματος δηλαδή να μας γεμίζουν ενοχές που  δουλεύαμε, ενοχές που πληρωνόμαστε, ενοχές που διεκδικούμε.

·         Θέλει συνδικαλιστές που ενώ ξέρουν ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος να μην υπογράψουμε Σύμβαση, (λόγω του ότι η επιχείρηση παρουσιάζει κέρδη και λόγω του ότι δεν έχουμε μνημόνια), να διαδίδουν ότι υπάρχει κίνδυνος  ( λες και είμαστε κλωστοϋφαντουργία), ώστε πάνω σε αυτό τον ανύπαρκτο (για τον χώρο μας) κίνδυνο να μπορούν να υπογράψουν τέτοια απαράδεκτα κείμενα.

Προς την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και προς τη Διοίκηση εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι τέτοιο ρόλο, τον ρόλο του κακομοίρη και του μικροαστού, δεν είμαστε διατεθειμένοι να τον παίξουμε.

Σκοπός και στόχος των συνδικάτων είναι η διεκδίκηση.

Εμείς από αυτό τον ρόλο δεν πρόκειται να παραιτηθούμε.

Όσο δε για τους άνεργους συνανθρώπους μας και όσους αμείβονται με το αίσχος των 200-300€, ο σεβασμός μας δεν αποδεικνύεται από το να δεχτούμε κι εμείς να πάμε εκεί.

Ο σεβασμός μας αποδεικνύεται από το αν όλα αυτά τα χρόνια είμαστε στην πρώτη γραμμή στους γενικότερους αγώνες που αφορούν το σύνολο του κόσμου της εργασίας.

Ο σεβασμός μας αποδεικνύεται από το αν όλα αυτά τα χρόνια αγωνιζόμαστε να μην αυξηθούν τα τιμολόγια.

Ο σεβασμός μας αποδεικνύεται από το αν καθίσαμε με σταυρωμένα χέρια ή όχι όταν πήγαν να του φορτώσουν το χαράτσι.

Από αυτά αποδεικνύεται ο σεβασμός και όχι από το αν διεκδικούμε να πάρουμε πίσω αυτά που μας βούτηξαν σε μια βραδιά …

Λες και αυτά που μας στέρησαν σε αυτή τη σύμβαση θα τα δώσουν στους άνεργους συνανθρώπους μας.

Κλείνουμε αυτή μας την ανακοίνωση επαναλαμβάνοντας το υστερόγραφο και την πρόταση της ανακοίνωσής μας με τις 10 ερωτήσεις-10 απαντήσεις.

Υ.Γ. Και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας, αλλά και σε αυτή, μιλώντας για τη ΣΣΕ που υπέγραψε η ΓΕΝΟΠ, χαρακτηρίζουμε αυτά που μας δίνουν ψίχουλα. Ο χαρακτηρισμός αυτός δεν έχει να κάνει με ασέβεια προς τους εργαζόμενους συνανθρώπους μας, τους άνεργους, τους μικρομαγαζάτορες, τους μικροεπιχειρηματίες που καθημερινά στενάζουν.

Ο χαρακτηρισμός αυτός δεν έχει να κάνει με ασέβεια προς τους συνανθρώπους μας που αμείβονται με 200 και 300€ το μήνα κλέβοντάς τους τις υπερωρίες τους.

Ο χαρακτηρισμός αυτός έχει να κάνει  μόνο και μόνο με το τι μας έκλεψαν, με το τι μας πήραν από τους μισθούς μας (πάνω από 6 δις. όλα αυτά τα χρόνια, 400-700-1000 ευρώ το μήνα από τον καθένα μας) και το τι τελικά μη σεβόμενοι τη σύμβαση του 2012 μας δίνουν:

Ως άνθρωποι σεβόμαστε απόλυτα τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν, γι αυτό και κάθε φορά, πέρα από τον αγώνα που δίνουμε να παραμείνει η τιμή της KWh φτηνή, πέρα από τους αγώνες που δίνουμε ενάντια στις αρπαχτές και τα σκάνδαλα σε βάρος της επιχείρησης του ελληνικού λαού, πάντα, πάντα, πάντα χωρίς καμία απουσία, είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για αξιοπρεπείς μισθούς όλων των εργαζομένων.

Εμείς την πλάτη στην κοινωνία δεν την γυρνάμε, γι αυτό και συλληφθήκαμε για το χαράτσι στους λογαριασμούς, όχι μία, δύο φορές, γι’ αυτό και κάναμε τις δεκάδες καταλήψεις και τα συλλαλητήρια.

ΠΡΟΤΑΣΗ:

Κλείνουμε κάνοντας την εξής πρόταση:

Να μας δώσουν πίσω τα μισά χρήματα που μας έκλεψαν από τους μισθούς και τα άλλα μισά να εξοφλούν κάθε μήνα λογαριασμούς ανέργων και φτωχών συνανθρώπων μας.

Γραφείο Τύπου

ΕΑΜΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos