Να πληρωθούν άμεσα οι εφημερίες γιατρών ειδικοτήτων πρώτης γραμμής για το Covid19
Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Ο βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Μανόλης Θραψανιώτης κατέθεσε Κοινοβουλευτική  Αναφορά την επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου σχετικά με τις απλήρωτες εφημερίες γιατρών ειδικοτήτων πρώτης γραμμής για το covid19.

Δικαιολογημένη η αγανάκτησή των εργαζομένων αφού η ενίσχυση της αποζημίωσης για τις επιπλέον εφημερίες τους αποδεικνύεται κενό γράμμα. Ένα σχεδόν χρόνο μετά την ψήφιση μιας τροπολογίας που υποτίθεται πως αναγνώριζε το δύσκολο έργο τους και χορηγούσε πρόσθετες αποζημιώσεις, δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ. Είναι πράγματι εξοργιστικό αν αναλογιστεί κανείς ότι η συγκεκριμένη αποζημίωση είχε διαφημιστεί κατά κόρον από την Κυβέρνηση προκειμένου να μετριάσει τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των ιατρών για την εντατικοποίηση των υπηρεσιών τους.

Αναλυτικά η αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Απλήρωτες  εφημερίες γιατρών ειδικοτήτων πρώτης γραμμής για το covid19».

Ο βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.  Μανόλης Θραψανιώτης καταθέτει αναφορά την  επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στην οποία αναφέρεται ότι : «τον Νοέμβριο του 2021 η κυβέρνηση «αναγνωρίζοντας» το έργο των νοσοκομειακών γιατρών της πρώτης γραμμής για το covid 19 όπως Παθολόγων, Πνευμονολόγων, Εντατικολόγων ψήφισε τροπολογία σύμφωνα με την οποία, ενίσχυσε την αποζημίωση των επιπλέον εφημεριών τους.  Όμως αυτή η «ενίσχυση» ποτέ δεν δόθηκε και δεν έχει πληρωθεί ακόμα γιατί δεν έχει βρεθεί ακόμα το κονδύλι για να πληρωθούν.  Αντίθετα εδώ και 10 μήνες οι γιατροί που σήκωσαν και σηκώνουν το κύριο βάρος της πανδημίας, πληρώνονται μόνο τις 4 πρώτες εφημερίες και τις υπόλοιπες όχι. Αυτό σημαίνει απώλεια εισοδήματος 200 με 300 ευρώ για τον κάθε γιατρό, κάθε μήνα. Αντί δηλαδή αυτοί οι ιατροί των ειδικοτήτων που περιλαμβανονται στην τροπολογία να αμείβονται παραπάνω, παίρνουν λιγότερα χρήματα από όσα έπαιρναν πριν.Στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου σε 12 ιατρούς αυτών των ειδικοτήτων οφείλονται από 4.000 έως 8.000 ευρώ στον καθένα. Η απόλυτη απαξίωση, μετά τα “χειροκροτήματα”, ήρθε με την εντελώς παράλογη περικοπή της αποζημίωσης της υπερωριακής εργασίας των γιατρών της πρώτης γραμμής.»

Ζητείται άμεσα  την αποπληρωμή αυτών των δεδουλευμένων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα 27/09/2022

Ο καταθέτων  Βουλευτής

Θραψανιώτης Μανόλης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos