ξεκινά η διαδικασία εμβολιασμών εκπαιδευτικών

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, το ΥΠΑΙΘ ξεκινάει από την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών πρώτης γραμμής και μόνο (αυτούς δηλαδή που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες) με αδιάθετες δόσεις εμβολίων από τα Εμβολιαστικά Κέντρα. Η Ομάδα Συντονισμού Εμβολιασμών της Εκπαιδευτικής Ενότητας Λασιθίου έχει ήδη περισυλλέξει τα απαιτούμενα στοιχεία και έχει καταρτήσει τη λίστα με τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων που έκαναν τη σχετική δήλωση. Από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λασιθίου έχουν δηλώσει 301 και από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λασιθίου 248 εκπαιδευτικοί μέχρι σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου 2021, ενώ η προθεσμία παρατείνεται μέχρι αύριο Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.

Η Ομάδα Συντονισμού Εμβολιασμών κατόπιν ενημέρωσής της από τα εμβολιαστικά κέντρα αναλαμβάνει να επικοινωνεί με τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ σύμφωνα με τη σειρά του καταλόγου (ηλικιακά). Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ κατά την ειδοποίησή τους δηλώνουν τη δυνατότητα έγκαιρης προσέλευσης την ίδια ημέρα στο εμβολιαστικό κέντρο και, αφού εμβολιαστούν, ενημερώνουν σχετικά την Ομάδα Συντονισμού, ώστε να απαλειφθεί το όνομά τους από τον κατάλογο. Εκπαιδευτικός ή μέλος ΕΕΠ – ΕΒΠ ο οποίος ειδοποιείται, αλλά δηλώνει ότι δε δύναται να προσέλθει τη συγκεκριμένη μέρα, παραμένει στον κατάλογο για επόμενη ειδοποίηση. Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ καλούνται με τη σειρά προτεραιότητας του καταλόγου και σε περίπτωση που δεν ανταποκριθούν στην κλήση ή δεν είναι σε θέση να μεταβούν εντός του προβλεπόμενου χρόνου στο σημείο εμβολιασμού, ενημερώνεται ο επόμενος στον κατάλογο. Οι ώρες εμβολιασμών είναι μετά τις 15:00.

Υπενθυμίζεται ότι για τους Εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Ε.Ε.Π.) και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (Ε.Β.Π.) καθώς και τους μαθητές/τριες ηλικίας 16 ετών και άνω (μέσω των γονέων & κηδεμόνων τους), που φοιτούν σε σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης η διαδικασία εμβολιασμού έχει ξεκινήσει από τα μέσα Μαρτίου.

Τέλος, μέσω της πλατφόρμας https://edu.testing.gov.gr/, δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές 16 ετών και άνω να υποβληθούν δωρεάν σε τεστ για τον κορωνοϊό σε 386 σημεία σε όλη τη χώρα. Οι αιτούντες ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) και ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Λασιθίου

Κατσαγκόλης Αθανάσιος

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos