ΟΑΚ, αυτοψία και σύσκεψη για τις καταστροφές
επί τόπου επιθεώρηση

Στην Κρήτη βρέθηκε από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 11/11/2020, κυβερνητικό κλιμάκιο, με αφορμή τις εκτεταμένες καταστροφές  που προκάλεσε σε πολλές περιοχής του νησιού, η θεομηνία των προηγούμενων 24ώρων.

Μετά την πρωινή σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης, το κλιμάκιο πραγματοποίησε αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές  με στόχο την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων που θα τεθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, για την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών που άφησε πίσω της η πρωτόγνωρη κακοκαιρία.

Στο κυβερνητικό κλιμάκιο μετείχαν ο Υφυπουργός Υποδομών κ.Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης και  ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, τους οποίους συνόδευσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης

Το κλιμάκιο επιθεώρησε και τις περιοχές της Π.Ε. Ρεθύμνου που έχουν υποστεί εκτεταμένες καταστροφές στις υποδομές τους, ενώ αμέσως μετά διενεργήθηκε σύσκεψη. Τόσο στην αυτοψία όσο και στην διευρυμένη σύσκεψη που ακολούθησε στο Δημαρχείο Μυλοποτάμου, υπό την παρουσία Δημάρχων της Π.Ε Ρεθύμνουεκπροσώπων υπηρεσιών και φορέων, συμμετείχε η Διοίκηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, ο Διευθύνων Συμβούλος κ. Άρης Παπαδογιάννης, ο Προέδρος του Δ.Σ. κ. Λευτέρης Κοπάσης, το Εκτελεστικό Μέλος , κ. Θοδωρής Νίνος και στελέχη του “οργανισμού” .

Ο Ο.Α.Κ. σε μια προσπάθεια να κινηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες για την ανακούφιση των περιοχών που επλήγησαν, ανακοίνωσε μέσω του Διευθύνοντος Συμβούλου του κ. Παπαδογιάννη ότι “θέτει το σύνολο του Τεχνικού Προσωπικού του Οργανισμού, στην διάθεση τόσο του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, όσο και της Περιφέρειας Κρήτης.

Κατόπιν σχετικής συνεννόησης που μεσολάβησε, ο κ. Παπαδογιάννης έκανε ακόμη γνωστό ότι “στην προσπάθεια που θα γίνει θα συμμετέχουν – με κάθε εφικτό τρόπο –  και οι εργολήπτριες τεχνικές εταιρίες που συνεργάζονται με τον οργανισμό“.

Από το Γραφείο Τύπου του Ο.Α.Κ.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos