Οι καταστηματάρχες του κέντρου του Ηρακλείου για το Δημοτικό Συμβούλιο
Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, συνεδρίαση 4/6

Με μεγάλο ενδιαφέρον το οποίο εξελίχθηκε σε κατάπληξη, παρακολουθήσαμε τη Δημοτική Αρχή να τοποθετείται απέναντι στο αίτημα μας, ακυρώνοντας πλήρως την πλειοψηφία των ομιλητών στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Τελικά αυτό που αποκομίσαμε από τη χθεσινή (αντι)δημοκρατική διαδικασία είναι ότι  δεν σας  ενδιέφερε έτσι κι αλλιώς να μας ακούσετε! Ούτε εμάς αλλά ούτε και κανέναν άλλο, παραδίδοντας  με αυτόν το τρόπο μαθήματα δημοκρατίας…(;)

Απ´ ότι αντιλαμβανόμαστε, δυστυχώς βρίσκεστε σε ένα άλλο περιβάλλον, αποστειρωμένο, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, αφού δεν κατανοεί το τεντωμένο σχοινί στο οποίο οι επιχειρήσεις μας ακροβατούν. 

Ακούσαμε με προσοχή όλες τις τοποθετήσεις και θέλουμε να απαντήσουμε σε εκείνους που βρίσκουν τη δεδομένη χρονική περίοδο εξαιρετική, λόγω των καιρικών συνθηκών και της μειωμένης τουριστικής και εμπορικής δραστηριότητας, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν. 

Αφενός οι εμπειρία μας από το προηγούμενο  εργοτάξιο μας δείχνει πως οι υψηλές θερμοκρασίες των καλοκαιρινών μηνών δεν είναι σύμμαχος στη διεξαγωγή των έργων  και πολύ καλά ενθυμούμαστε όλοι πως το εργοτάξιο άδειαζε από τους εργαζόμενους σε αυτό, προκλητικά  μετά τις 12 το μεσημέρι λόγω ζέστης!

 Αναφορικά με την χαμηλή τουριστική και εμπορική δραστηριότητα που πράγματι παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή στους εμπορικούς μας δρόμους και που εσείς χαρακτηρίζετε ως εξαίσια χρονική συγκυρία, είναι σαν να μας λέτε: τώρα είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή να σας αποτελειώσουμε! 

Και προφανώς δεν μιλάμε για τον δρόμο του Πλατανιά ή της Χερσονήσου όπως ειπώθηκε! Αλλά για το κεντρικότερο σημείο της πόλης μας, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι αποκλεισμένο σε μεγάλο βαθμό, γεγονός το οποίο  σαφέστατα δυσχεραίνει αλλά και επηρεάζει  την προσέγγιση του κόσμου σε όλο το ιστορικό κέντρο. 

Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στη   στεναχώρια που μας προκάλεσε η παρέμβαση του συλλογικού οργάνου εμπόρων. Ο Προέδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, που αντί να στηρίξει τα εμπορικά καταστήματα και να κατανοήσει την αγωνία των καταστηματαρχών όπως σύσσωμα έκαναν Δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλείς των παρατάξεων στο δίκαιο αίτημα της συντριπτικής πλειονότητας των επιχειρήσεων του κέντρου, εκείνος αναλώθηκε σε μια ουτοπία του θα! και του μπορεί!

ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ  ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ!!

ΌΧΙ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ ή όταν τελειώσει το έργο!

Και σαφέστατα  το θέμα μας δεν ήταν το open mall, και πραγματικά δεν γνωρίζουμε  ποιος τελικά το στηρίζει αυτό το εγχείρημα! Σίγουρα πάντως ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ και η αναφορά του μας βάζει σε σκέψεις! 

Χθες  ζήσαμε μια κατάσταση που λίγο πολύ ήταν εξωπραγματική, αλλά ταυτόχρονα και άκρως διαφωτιστική! 

Όλα βγήκαν στο τραπέζι… 

Η πρώτη φάση του έργου: λάθη, παραλήψεις, λάθος υπολογισμοί,,, λάθος ανάδοχος, λάθος υλικά,  απονομές ευθυνών, κατηγορίες, καθυστερήσεις παράδοσης και τελικά ένα έργο ΑΝΟΛΟΚΛΗΡΩΤΟ!

Η δεύτερη φάση του έργου: λάθος εντελώς ο χρόνος έναρξης του, βεβιασμένες κινήσεις,   -το ξήλωμα της ασφάλτου, έγινε με μοναδική ταχύτητα, ένα χρονοδιάγραμμα που θα μπορούσε να μειωθεί στο μισό, αν δούλευαν συνεργεία μεγαλύτερα των 3 ατόμων, αν οργανώνατε διπλές βάρδιες, εργασίες και τα Σαββατοκύριακα όπως πολύ σωστά επισημάνθηκε… και ποιος ξέρει τι άλλα προβλήματα θα μας φέρει!!

Όλα αυτά κύριοι της Δημοτικής Αρχής που είστε και οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι, είναι για εσάς ψιλά γράμματα και αναφορές στα χαρτιά σας, ενώ για εμάς είναι θέμα επιβίωσης, όλα ανεξαιρέτως γίνονται στη πλάτη μας και ματώνουν τις επιχειρήσεις μας από 2018!

Θα μείνουμε στα λεγόμενα του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κο. Αναστασάκη, ο οποίος χαρακτηριστικά δήλωσε πως τον μήνα Ιούλιο, θα έχουν ολοκληρωθεί οι βαριές παρεμβάσεις ώστε  να αποδοθεί τσιμεντοστρωμένο  το σημείο παρέμβασης και θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη μέρα μέρα.

Οφείλουν όλοι να καταλάβουν πως οι επιχειρήσεις μας πραγματικά απειλούνται και πως καθημερινά αγωνιούμε για το αν καταφέρουμε στο τέλος του μήνα να κρατηθούμε ζωντανοί. Δεν αισθανόμαστε κανένα μένος κύριε Βαρδαβά, μόνο αγωνία για το μέλλον μας, που ευχόμαστε ολόψυχα κανείς από εσάς να μην αισθανθεί ποτέ!

Οι επιχειρηματίες και καταστηματάρχες του κέντρου 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos