Οι προαγωγικές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής
οι εξετάζοντες

Παρουσία του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου, πραγματοποιήθηκαν το εσπέρας της Πέμπτης 24 Ιουνίου οι προαγωγικές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου.

Ο Διευθυντής, Μουσικολ. Άρχων Υμνωδός της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Αντώνιος Πλαΐτης και οι καθηγητές της Σχολής π. Βασίλειος Περουλάκης και κ. Ιωάννης Λασθιωτάκης άκουσαν με προσοχή τους εξεταζόμενους σπουδαστές και τους συνεχάρησαν για την προσπάθεια και την πρόοδό τους, σε μια περίοδο μάλιστα που η διδασκαλία των μαθημάτων χρειάσθηκε λόγω της πανδημίας να προσαρμοσθεί στον διαδικτυακό τρόπο μάθησης.

Οι προαγωγικές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής
ένας από τους διαγωνιζόμενους

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος παρότρυνε τους σπουδαστές να συνεχίσουν με ζήλο και επιμονή την προσπάθεια για την ολοένα και περισσότερο εξέλιξή τους στην απόδοση των εκκλησιαστικών μουσικών κειμένων, που αποτελούν το απαύγασμα της βυζαντινής υμνογραφίας και περικλείουν ολόκληρη την θεολογία της Ορθοδόξου Πίστεως. Και υπεγράμμισε για τους μαθητές της Σχολής την σπουδαιότητα της τακτικής στελέχωσης των ιερών αναλογίων των ναών της Ιεράς Μητροπόλεως, για την διαφύλαξη της πολύτιμης βυζαντινής μουσικής παραδόσεως. 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos