Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα τηλε - εκπαίδευσης για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αγίου Νικολάου
Το υλικό, επιμελούνται παιδαγωγοί όλων των παιδικών σταθμών,

Ολοκληρώθηκε σήμερα (23/12), το πρόγραμμα τηλε – εκπαίδευσης για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αγίου Νικολάου. Με σύμμαχο την τεχνολογία και στόχο την παροχή της απαραίτητης προσχολικής αγωγής μέσα από καινοτόμα παιδαγωγικά προγράμματα, τα παιδιά του δήμου, είχαν την ευκαιρία, όχι μόνο να συμμετέχουν σε ευρηματικές κατασκευές και παιχνίδια, αλλά ταυτόχρονα να περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους, στην “σκιά” των επιβεβλημένων μέτρων για τον έλεγχο και την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοιού.

Όπως έκανε γνωστό η υπεύθυνη του τμήματος παιδικής φροντίδας κ. Ρία Ρουμπελάκη :”Με την έναρξη της νέας καραντίνας και την αναστολή λειτουργίας των Βρεφ/κών Σταθμών, ξεκινήσαμε από τη Δευτέρα 23/11/2020,ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών εξ αποστάσεως, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατήσουμε ζωντανή την επαφή μας με τα παιδιά.

Πρόκειται για ένα  newsletter, το οποίο λαμβάνουν όλοι οι γονείς μια φορά την εβδομάδα, μέσω του προσωπικού τους email, με δραστηριότητες που στόχο έχουν την διασκέδαση των παιδιών, παράλληλα με την εξάσκηση δεξιοτήτων που αποκτήθηκαν στο σχολείο. Το υλικό, επιμελούνται παιδαγωγοί όλων των παιδικών σταθμών, οι οποίοι εργάζονται ανά ομάδες στα κτίρια των Σταθμών και μετατρέπεται σε βιντεάκια, τα οποία αφού γίνει η κατάλληλη επεξεργασία τους, μεταφέρονται ως σύνδεσμοι στο newsletter, έτσι ώστε ανοίγοντας το οι γονείς, με ένα “κλικ” επάνω σε κάθε εικόνα ν΄ ανοίγει αυτόματα και ο σύνδεσσμος της δραστηριότητας. Στα newsletters, φροντίσαμε να μπαίνουν εικόνες χαρούμενες με χρώματα ζωηρά. Αναφορικά με το υλικό που επιμελήθηκαν οι παιδαγωγοί, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση, τόσο στην παιδαγωγική του αξία, όσο και στην διασκέδαση που προσφέρουν οι δραστηριότητες, καθώς και στον χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση τους, προκειμένου να μην υπάρχει μεγάλη έκθεση των παιδιών στην οθόνη του υπολογιστή. Φροντίσαμε με κάθε newsletter να είμαστε όσο το δυνατόν επίκαιροι “αγγίζοντας” ενότητες όπως το Φθινόπωρο, τον Χειμώνα – ως εποχές του χρόνου – την γιορτή του Αγίου Νικολάου και κατ΄ επέκταση την γιορτή της πόλης μας και τέλος τις χαρούμενες γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων, που με τις αμέτρητες επιμέρους θεματικές τους ενότητες καθηλώνουν κυριολεκτικά μικρούς και μεγάλους με πλήθος δραστηριοτήτων !!! “.

Η προσπάθεια αυτή–  όπως έγινε γνωστό,θα συνεχιστεί μέχρις ότου διαρκέσουν τα μέτρα, ενώ οι εργαζόμενοι των Βρεφ/κών Σταθμών, ευχήθηκαν σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά, καλές γιορτές με την ευχή, σύντομα οι Σταθμοί να πλημμυρίσουν ξανά από τις χαρούμενες φωνούλες τους.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και Εθελοντισμού κ Θωμάς Χαριτάκης, συνεχάρη  τους εκπαιδευτικούς των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου, οι οποίοι – όπως ανέφερε – ανταποκρίθηκαν κατά τον καλύτερο τρόπο στην υλοποίηση του όλου εγχειρήματος, καθ΄ όλη την διάρκεια της αναστολής της εκπαιδευτικής λειτουργίας εξαιτίας της πανδημίας. Ο ίδιος ευχόμενος για τις γιορτές, ανέφερε ότι και μετά την εορταστική περίοδο, εφ΄όσον χρειαστεί, πολυεπίπεδα και εμπνευσμένα, θα αντιμετωπίσουμε την συγκυρία αυτή.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos