ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των θερινών διαδικτυακών μαθημάτων εκμάθησης και βελτίωσης της ελληνικής γλώσσας
Ρόδον το αμάραντον

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι,

σας ενημερώνουμε ότι, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα των θερινών διαδικτυακών μαθημάτων εκμάθησης και βελτίωσης της ελληνικής γλώσσας, το οποίο για 17-η συνεχή χρονιά διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Διαπανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας Ορθοδόξου Θεολογίας και Πολιτισμού,  από 15 Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Τα θερινά μαθήματα επιπέδου Α΄, Β΄ και Γ΄, δίδαξαν οι προσοντούχοι φιλόλογοι  κ. Πανούσης Αλέξανδρος, οι κυρίες Μαρία Παλασίδου και  Μαθιουδάκη Μαρία, με εκπαιδευτική σύμβουλο, την κυρία  Χατζηπαναγιώτη Μαρία, Καθηγήτρια Φιλόλογο και Γυμνασιάρχη.

Ως συντονιστές των μαθημάτων στην Ρωσία, εργάστηκαν ο κ. Μελάς Σπυρίδων, υποψ. Δρ του Κρατικού Πανεπιστημίου του Καζάν και ο ιερομόναχος-Καθηγητής π. Αντώνιος Ποντορόφσκυ, Δρ Φιλοσοφίας.

Η γραμματειακή υποστήριξη του Θερινού Προγράμματος έγινε από την κυρία Λουκία Κατερίνα Χουλιάρα Φιλόλογο, και την κυρία Νεκταρία Πατεράκη, φοιτήτρια ΔΙΕΚ.  Τα καθήκοντα των εκπαιδευτικών  θερινών μαθημάτων, ανατέθηκαν στον Επίκουρο Καθηγητή  της Π.Α.Ε.Α.Η.Κ. κ. Ιωάννη Λίλη.

Τα μαθήματα παρακολούθησαν με ενδιαφέρον,  τόσο φοιτητές Ρώσικων Πανεπιστημίων, οι οποίοι  διατηρούν συνεργασία πολλών ετών με το Ινστιτούτο  Ελληνικής Γλώσσας και εδρεύουν στις πόλεις Σαμάρα, Καζάν, Μόσχα και Σέργκκι Πασάντ (Λαύρα Αγίας Τριάδος), όσο και ομογενείς από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ως καταληκτήριο μάθημα του προγράμματος πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 6 μ.μ. διάλεξη με θέμα:  “Συνεργατικά Εργαλεία Πληροφορικής” από τον Αναπλ. Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και  Διευθυντή του Εργαστηρίου Επιστήμης Δεδομένων, Πολυμέσων και Μοντελοποίησης, κ. Παναγιωτάκη Κωνσταντίνο.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos