Ομάδα Γυναικών Σητείας για τη Συγκέντρωση στις 28/01 Ημέρα Δράσης για την Υγεία
από τη συγκέντρωση στο νοσοκομείο

Συγκέντρωση από την Ομάδα Γυναικών Σητείας (Μέλος της ΟΓΕ) στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Σητείας πραγματοποιήθηκε εχθές 28/01, με αφορμή την Ημέρα Δράσης για την Υγεία που είχε εξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ. Στην συγκέντρωση μοιράστηκε η ανακοίνωση της ομάδας με τα αιτήματα και έγινε προσπάθεια να επιδοθεί και στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Σε δηλώσεις τους μέλη της ομάδας επισήμαναν ότι είναι θετικό ότι τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα -κάτω από την πίεση του κόσμου- στον Δήμο Σητείας ήταν αρνητικά όμως, αυτό δεν δικαιολογεί την προσπάθεια καθησυχασμού από  αρμόδιους φορείς αφού αυτή τη στιγμή οι ενδείξεις στις μετρήσεις των λυμάτων δείχνουν διατήρηση του ιικού φορτίου στα ίδια επίπεδα. Ταυτόχρονα, η κατάσταση στους όμορους δήμους δείχνει να επιδεινώνεται με νέα κρούσματα σε σχολικές μονάδες, ακόμα και σε εργαζόμενους του νοσοκομείου στον Άγιο Νικόλαο.

Έχουμε μπροστά μας το άνοιγμα των σχολείων Β’θμιας χωρίς ασφαλή μέτρα ακολουθώντας την αποτυχημένη πεπατημένη στο άνοιγμα της Α’θμιας. Μας προκαλεί έντονη ανησυχία η  κατάσταση  στα εμβολιαστικά κέντρα, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στα νοσοκομεία αφού συντηρείται και επιδεινώνεται η κατάσταση με τις απίστευτες ελλείψεις και την υποστελέχωση τους που “μπαλώνεται” με την μετακίνηση του υγειονομικού προσωπικού, εξαντλώντας ανάμεσα στα άλλα τις αντοχές τους.

 Αναδεικνύεται  ότι τα αιτήματα που ζητάμε να εφαρμοστούν ΑΜΕΣΑ είναι πιο επίκαιρα από ποτέ!

·         Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση για το δημόσιο σύστημα Υγείας.

·         Άμεσα πρόσληψη όλου του απαραίτητου ΜΟΝΙΜΟΥ ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία του ΓΝ-Κέντρο Υγείας  ΣΗΤΕΙΑΣ, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή.

·          Άμεση στελέχωση και λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων για να καλυφθούν ιατρικά οι κάτοικοι των χωριών του Δήμου Σητείας.

·         Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ, σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

·         Δημόσια, δωρεάν, μαζικά, επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ στους εργαζόμενους της «πρώτης γραμμής» στο Νοσοκομείο Σητείας αλλά και στους εκπαιδευτικούς, σε εργαζόμενους  σε μεγάλους εργασιακούς  χώρους όπως supermarket κλπ.

·         Να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα προστασίας της Υγείας, σε σχολεία και Πανεπιστήμια και να λειτουργήσουν με ασφαλείς συνθήκες.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των υγειονομικών για :

  • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα – Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Τα κρούσματα Covid-19 στους υγειονομικούς να καταγράφονται ως επαγγελματική ασθένεια.
  • Επίταξη ιδιωτικών μονάδων Υγείας και ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας

Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον συλλογικό αγώνα για να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού αλλά και ενάντια σε κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών που εντείνει την ανισοτιμία τους και βάζει φραγμό στην αγωνιστική δράση. Η αλληλεγγύη και η αγωνιστική διεκδίκηση είναι τα όπλα μας.

Κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας ενώνοντας τις φωνές  μας με των υγειονομικών και εργατικών σωματείων και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας συνεχίζουμε ως εξής:

§  Στις 3 Φλεβάρη οργανώνουν ημέρα δράσης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με τοπικές μορφές δράσης στα Κέντρα Υγείας για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσής της.

§  Στις 16 Φλεβάρη θα πραγματοποιήσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία με απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες στους νομούς της Κρήτης.

Σητεία, 29/01/2021

Ομάδα Γυναικών Σητείας Μέλος της ΟΓΕ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos