Ορειβατική εξόρμηση στο οροπέδιο της Λαπάθου
το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων στη Λάπαθο

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά για τα μέλη του ορειβατική εξόρμηση στο μικρό, αλλά γραφικό, οροπέδιο της Λαπάθου. Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει από το Ιερό του Ερμή και της Αφροδίτης στη Σύμη. Μέσω χωματόδρομου θα φτάσουμε στο οροπέδιο και θα κάνουμε τη πρώτη στάση μας στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων.

Από κει θα ανηφορίσουμε βαδίζοντας δίπλα σε παλιό καταπότη (αυλάκι νερού) και θα φτάσουμε στο ρέμα, που έχει πάντα νερό, το οποίο και ακολουθούμε ανηφορίζοντας. Από ένα σημείο και μετά θα έχουμε ελεύθερη ανάβαση έως τη περιοχή Χαμέτη. Συνεχίζουμε λίγο ακόμα για τη σπηλιά του Μπαντουβά και κατόπιν επιστρέφουμε στην αφετηρία.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: Ορειβατικά μποτάκια και μπατόν, καπέλο, αντιηλιακό, νερό και σνακ, αδιάβροχο κι αντιανεμικό λόγω της εποχής.

 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο, από την οδό Καραμανλή 24 (S/M Βασιλόπουλος) στις 7:00 το πρωί. Η μεταφορά μας στην αφετηρία θα γίνει με Ι.Χ. με μάσκα και με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Όσοι επιθυμούν να έρθουν από την Ιεράπετρα να βρίσκονται 7.30 στο Robby caffe στον δρόμο για Γρα Λυγιά.

Υ.Δ.: περίπου 650 μέτρα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:1+

ΑΡΧΗΓΟΣΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Σοφία Σιδηροπούλου (6934668294) – Πληροφορίες για την αναχώρηση και συντονισμό από Άγιο Νικόλαο: Παναγιώτης Ευδαίμων: τηλ. 6979687576

Περισσότερες πληροφορίες, βίντεο, φωτογραφίες για την περιοχή, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/25.html

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos