Ορειβατικός  Σύλλογος  Λασιθίου, νέα
το ορειβατικό καταφύγιο στο Στροβίλι

Από τον Νοέμβριο του 2020 ο Ελληνικός Ορειβατικός  Σύλλογος  Λασιθίου  σε εναρμόνιση με την τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση  με  τα   μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας στο σύνολο της Επικράτειας, με στόχο τη μείωση της διασποράς  του κορωνοϊού SARS-CoV-2, αποφάσισε να αναστείλει όλες τις αθλητικές δραστηριότητές του, πεζοπορίες  αναβάσεις.

Ωστόσο  όλοι μας έως ότου αρθούν οι περιορισμοί  (ελπίζουμε σύντομα !)  μπορούμε  ατομικά  να έχουμε  επαφή με την  φύση  κάνοντας  την αθλητική μας δραστηριότητα  τρέξιμο – περπάτημα  σε κοντινές αποστάσεις  τηρώντας  σεβόμενοι  τους περιορισμούς και τις οδηγίες .        

Αναβάσεις και πολύωρες απομακρύνσεις αυτή την περίοδο  δεν επιτρέπονται.      

Επίσης  επισημαίνουμε τους σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύουν για αυτούς που θα επιχειρήσουν να ανέβουν στις  χιονισμένες  κορυφές  της περιοχής μας   χωρίς να έχουν γνώση του χειμερινού βουνού  που απαιτεί  κατάλληλη χειμερινή  εκπαίδευση και κατάλληλο εξοπλισμό .       

Δεν πρέπει να βάζουμε  τους εαυτούς μας σε κίνδυνο   αλλά και τον κρατικό μηχανισμό  σε κινητοποίηση την δύσκολη αυτή περίοδο που θα κληθεί να βοηθήσει  και να  διασώσει .

Λίγη υπομονή  ας κάνουμε ακόμα.  Θα επανέλθουμε δριμύτεροι! 

Όλο το διάστημα που μας πέρασε ο σύλλογος μας δεν σταμάτησε να λειτουργεί . Διεκπεραιώθηκαν  σημαντικά   θέματα   όπως  η έγκαιρη επιτυχημένη εγγραφή του συλλόγου στο μητρώο αθλητικών σωματείων  της Γενικής Γραμματείας  Αθλητισμού  που επέφερε και την οικονομική  επιχορήγηση του σωματείου .

Ακολούθησε η προκήρυξη του έργου αναβάθμισης του ορειβατικού  καταφύγιου Στροβίλι.  Από τον   διαγωνισμό  ανάδοχος  υλοποίησης του έργου  αναδείχτηκε  η  εγνωσμένου κύρους  και  βραβευμένη για τις κατασκευές της  Λασιθιώτικη  εταιρεία  EUROPLAN  με έδρα τον Άγιο Νικόλαο. Οι εργασίες προβλέπονται να ξεκινήσουν την Άνοιξη .

Το καταφύγιο μας παραμένει  κλειστό αυτή την περίοδο λόγω της πανδημίας όπως όλα τα καταφύγια  στην  χώρα μας.

Ορειβατικός  Σύλλογος  Λασιθίου, νέα

Ένα γεγονός που χαροποίησε  ιδιαίτερα τα μέλη του ΔΣ του  ΕΟΣ Λασιθίου  είναι η  έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας  του αιτήματος για υλοποίηση  του εκπαιδευτικού προγράμματος  <<  ΕΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΟΡΕΙΝΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ>>  . Το Ινστιτούτο  Εκπαιδευτικής  Πολιτικής του Υπουργείου παιδείας  αναγνώρισε το  έργο του συλλόγου δείχνοντας την εμπιστοσύνη του σε αυτή την εθελοντική προσπάθεια .   Ήταν  βασικός στόχος του συλλόγου από το 2018  να γνωρίσει στους μαθητές  το ορεινό φυσικό περιβάλλον που τους περιβάλει , την σημασία του  ,  τις  εγκαταστάσεις  και  τις αθλητικές δραστηριότητες του  ΕΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ .   Το πρόγραμμα θα  ξεκινήσει πιλοτικά  το τρέχον σχολικό έτος  2021 (covid 19 επιτρέποντος! ) κατόπιν συνεννόησης  από τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  του  Οροπεδίου Λασιθίου με στόχο να επεκταθεί και σε άλλα σχολεία του νομού .

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι το ΔΣ αποφάσισε  την αναβολή της  ετήσιας  Γενικής   Συνέλευσης   όπου γίνεται ο διοικητικός – οικονομικός πεπραγμένων του συλλόγου   λόγω  των μέτρων για την πανδημία του κορονοιού .

 Επίσης ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι κατόπιν  απόφασης της  Γενικής Συνέλευσης  στις 26-1-2020   η ετήσια συνδρομή  από την 1η  Ιανουαρίου 2021   αναπροσαρμόστηκε       στα  10 ευρώ .

Κάθε μέλος μπορεί να καταθέτει την ετήσια  συνδρομή  του  στον λογαριασμό του ΕΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ   στην τράπεζα  Πειραιώς  IBAN    GR1501713660006366040033099 και  θα λαμβάνει  άμεσα  την απόδειξη  είσπραξης .    Τα ταμειακά ενήμερα μέλη μας που δεν έχουν κάρτα  μέλους   από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης να προσκομίσουν στο σύλλογο δυο φωτογραφίες μικρές ταυτότητας ώστε να προχωρήσουμε στην έκδοση της .

ΕΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos