Οφείλουμε να προστατεύσουμε το μέλλον του νοσοκομείου Ιεράπετρας
Παπάγγελος, Καλαντζάκης, Μαμαντόπουλος

Συνάντηση με θέμα το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, της Αντιδημάρχου κας Χρύσας Χατζημαρκάκη, της Γενικής Γραμματέως του Δήμου κας Θεοδώρας Χριστοδούλου, του προέδρου του Ερυθρού Σταυρού και προέδρου του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλου, της προέδρου του ΝΠΔΔ Κοινω.πολιτι.α και ταμία του συλλόγου κας Μαρίας Σακαδάκη και του προϊσταμένου του αυτοτελούς τμήματος της υπηρεσίας δόμησης κ. Νίκου Παπάγγελου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις που έχουν γνωστοποιηθεί για το νοσοκομείο Ιεράπετρας και έχουν προκαλέσει έντονη αναστάτωση εσωτερικά του νοσοκομείου αλλά και στους δημότες που αγωνιούν για το μέλλον του. 

Ο προϊστάμενος του αυτοτελούς τμήματος υπηρεσίας δόμησης κ. Παπάγγελος ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει η υπηρεσία έπειτα από καταγγελίες για το νοσοκομείο που έφτασαν στο Δήμο καθώς και για την επικοινωνία του με την 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού κ. Μαμαντόπουλος αναφέρθηκε στη βοήθεια που έχει προσφέρει στο Νοσοκομείο ο Σύλλογος Φίλων νοσοκομείου Ιεράπετρας, ενημέρωσε ότι είναι γνώστης των θεμάτων και των δυσκολιών που έχουν προκύψει στο νοσοκομείο και συμφώνησε στην αναγκαιότητα άμεσης συνάντησης με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ προκειμένου να διευθετηθούν τα τρέχοντα ζητήματα και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου κάτω από ένα ήρεμο εργασιακό κλίμα.

Όπως δηλώνει ο κ. Καλαντζάκης: «Σε αυτή την τόσο δύσκολη υγειονομικά περίοδο που διανύουμε που το νοσοκομείο αποτελεί το πιο ισχυρό σημείο αναφοράς για τη διατήρηση του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών δε θα έπρεπε να μας απασχολούν θέματα που διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του.

Οι προτεραιότητες που καθορίζονται και διευθετούνται μέσα στο νοσοκομείο οφείλουν να περιλαμβάνουν την ύπαρξη ενός υγιούς εργασιακού κλίματος, συνεργατικής συμπεριφοράς απαραίτητο για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του νοσοκομείου.

Η στήριξη του Δήμου στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας είναι μόνιμη και δεδομένη. Όλα αυτά τα χρόνια ανταποκρινόμαστε έγκαιρα στις όποιες ανάγκες και αιτήματα προκύπτουν προκειμένου να λειτουργούμε υποστηρικτικά στο έργο που επιτελείται στο νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις πρέπει να εξασφαλιστεί η ορθότητα αλλά και η νομιμότητα όλων των εργασιών που λαμβάνουν χώρα στο νοσοκομείο ώστε να μην αποδειχθούν λανθασμένες ή άσκοπες μελλοντικά με κίνδυνο να χαθούν τα χρήματα που θα έχουν διατεθεί αλλά και να δημιουργηθεί μία κτιριακή κατάσταση μη αναστρέψιμη εις βάρος της βιωσιμότητας του νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Επιμένουμε στην άμεση επίσκεψη της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ κας. Μπορμπουδάκη στην Ιεράπετρα ώστε να αποσαφηνιστούν τα όποια ενδονοσοκομειακά θέματα και να εκτιμηθεί και διασφαλιστεί η νομιμότητα και η αναγκαιότητα των νέων παρεμβάσεων. 

Ευχαριστώ όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του νοσοκομείου Ιεράπετρας, το σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου, την Εθελοντική Ομάδα Μηχανικών και όλους όσους στηρίζουν την κοινή μας προσπάθεια να προστατεύσουμε το μέλλον του νοσοκομείου Ιεράπετρας.»

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos