Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης Κύριλλος στο Φανάρι
ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχτηκε τον Αρχιεπίσκοπο και Ιεράρχες της Εκκλησίας Κρήτης. Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, συνοδευόμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο και άλλους Κληρικούς μετέβησαν το διήμερο 26 και 27 Φεβρουαρίου 2022 στο Φανάρι, όπου έγιναν δεκτοί από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Το Ψυχοσάββατο εκκλησιάσθηκαν στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο τέλος ανέγνωσε το Τρισάγιο για για την ανάπαυση των ψυχών των απ᾽ αιώνος κεκοιμημένων και των πεσόντων στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Στη συνέχεια ο Παναγιώτατος δέχθηκε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, μαζί με τον νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ο οποίος ζήτησε και έλαβε, πριν από την ενθρόνισή του, την αγία Πατριαρχική ευχή.

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ευγένιος παρουσίασε στον Παναγιώτατο τον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη της Εκκλησίας Κρήτης κ. Πρόδρομο με θερμούς λόγους και ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον συνεχάρη για την επάξια παμψηφεί εκλογή του και του ευχήθηκε καλλίκαρπη Ποιμαντορία.

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης Κύριλλος στο Φανάρι
Οι Κρητικοί Ιεράρχες στο Φανάρι

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ευγένιος ενεχείρισε στον Παναγιώτατο το ειδικό τεύχος του περιοδικού της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΙΤΟΣ, εφιερωμένο στα τριάντα χρόνια Πατριαρχίας του Πατριάρχου, ενώ ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος παρέδωσε στον Παναγιώτατο τις δύο νέες εκδόσεις της Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, συγγράμματα του Καθηγητού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Γεωργίου Παπάζογλου, που αφορούν στους αντιρρητικούς εκκλησιαστικούς συγγραφείς του 14ου αι. στην Κρήτη Οσίου Ανθίμου του Ομολογητού και Ιωσήφ Φιλάγρη.

Ο Σεβ. κ. Ευγένιος παρουσίασε, επίσης, στον Παναγιώτατο τον νέο Γενικό Αρχιερατικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικηφόρο Κουνάλη.

Στην Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Κρήτης μετείχαν ακόμη ο Υπογραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Πανοσιολ. Αρχιμ. Νήφων Βασιλάκης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας και Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Σητείας Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και ο Αιδεσιμολ. πρωτ. Νικόλαος Νικηφόρος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Κατά τον Εσπερινό της Κυριακής των Απόκρεω κατά Πατριαρχική ευλογία, χοροστάτησε στον Πατριαρχικό ναό ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos