Ο πύρινος εφιάλτης έχει πολλά μη ανθρώπινα θύματα. Χρειάζονται μέτρα τώρα!
η Ελλάδα καίγεται

Οι πυρκαγιές που κατακαίνε τη χώρα μας, έχουν χιλιάδες θύματα τόσο ανάμεσα στην άγρια ζωή όσο και ανάμεσα στα οικόσιτα ζώα. Οι εικόνες καμένων δεμένων ζώων κυρίως σκύλων, που έζησαν μαρτυρικά δεμένα στην άκρη μιας αλυσίδας και πέθαναν ακόμη πιο μαρτυρικά νοιώθοντας τη φωτιά να τα κυκλώνει, μας στοιχειώνουν για μια ακόμη φορά. Πρόκειται για ένα έγκλημα που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά.

Απαιτούμε από την Πολιτεία να απαγορέψει εντελώς ξεκάθαρα και αυστηρά ,χωρίς κανένα παράθυρο( δύο ώρες μόνο δεμένο ή μη μόνιμα δεμένο κλπ) ,το δέσιμο των ζώων, όπως ζητούμε να απαγορέψει και τη διαβίωση ζώων σε κλουβιά. Ζητούμε να υπάρχει άμεση ανταπόκριση των αστυνομικών οργάνων σε καταγγελίες για δεμένα ζώα. Δε φταίνε σε τίποτε τα ζώα να τα δένουμε και να τα φυλακίζουμε, είναι δική μας υποχρέωση να πάρουμε μέτρα για την ευζωία τους.

2 Επίσης απαιτούμε να υπάρξει τμήμα στην Πολιτική Προστασία που να αφορά τα ζώα. Που θα πάνε όσα ζώα βρίσκονται να τρέχουν μακριά από τα σπίτια τους, που θα πάνε όσα ζώα βρίσκονται σε καταφύγια, που θα πάνε όσα ζώα βρίσκονται με εγκαύματα και τραύματα; Δεν είναι δυνατόν αλλόφρονες εθελοντές να διασώζουν ζώα και να κάνουν συνεχείς εκκλήσεις για μεταφορές, φιλοξενίες, τροφές και φάρμακα και το κράτος να απουσιάζει επί τόσες ημέρες που καίγεται η χώρα.

Ζητάμε να δίνονται προσωρινοί χώροι για την συγκέντρωση και περίθαλψη των ζώων, άγριων και οικόσιτων, με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας σε κάθε τόπο που καίγεται είτε είναι γήπεδο, είτε πάρκο, είτε αυλή δημόσιου κτιρίου, οπουδήποτε μπορεί να μεταφερθούν προσωρινά ζώα μέχρι να βρεθούν οι ιδιοκτήτες τους ή να τύχουν περίθαλψης. Ζητάμε να αναλαμβάνει η Πολιτεία τον συντονισμό και για τη διάσωση και περίθαλψη των ζώων. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε αφού τα ζώα υποφέρουν και καίγονται εξαιτίας των ανθρώπινων παρεμβάσεων στη φύση.

4 Τέλος δε μπορούμε παρά να σημειώσουμε την εντύπωση που μας προκάλεσε η ανακοίνωση μέσω σελίδας ΜΚΟ (!), των δημόσιων και δημοτικών χώρων φιλοξενίας και περίθαλψης μόνο για κατοικίδια ζώα και μόνο στην Αττική. Είναι απαράδεκτο αντί να βγει μια επίσημη ανακοίνωση που να ενημερώνει όλους τους πολίτες, τα εθελοντικά φιλοζωικά σωματεία και τις Ομοσπονδίες, να ανατίθεται ρόλος κυβερνητικού εκπροσώπου σε ιδιώτες. Και μάλιστα λίγο καιρό αφότου το σύνολο των φιλοζωικών φορέων της χώρας άσκησε δριμύτατη κριτική για το νομοσχέδιο που αφορούσε τα ζώα συντροφιάς και οι συγκεκριμένοι ιδιώτες ήταν από τους ελάχιστους υποστηρικτές του νομοσχεδίου.

Για μας, τους χιλιάδες φιλόζωους πολίτες, τα εθελοντικά σωματεία και τις Ομοσπονδίες τους, η φιλοζωία είναι πράξη συνεχούς προσφοράς και καθημερινού αγώνα, συνεχούς και έμπρακτης κατάθεσης δύναμης, ψυχής, κόπου, μέσων και πόρων. Και αυτή τη στάση η Πολιτεία οφείλει να τη σεβαστεί, όπως οφείλει να σεβαστεί και να βάλει σε προτεραιότητα το συμφέρον των ζώων και όχι τη μικροπολιτική.

Καταργήστε άμεσα το δέσιμο και τα κλουβιά- Ιδρύστε τμήμα πολιτικής προστασίας για τα ζώα.

 Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos