Ο Σύλλογος γονέων για το δυστύχημα με τον μαθητή
3. να μην εκτελούνται εργασίες εντός του σχολικού χώρου εν ώρα λειτουργίας του σχολείου και παρουσίας μαθητών Photo by Heiko Ruth on Pexels.com

Το Σάββατο 10/12 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Αγ. Νικολάου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Νικολάου όπου αποφασίστηκαν  τα ακόλουθα:

με αφορμή το πρόσφατο τραγικό περιστατικό του μαθητή στο σχολείο Σερρών προχώρησε σε ψήφισμα το οποίο θα κοινοποιηθεί στο Δήμο Αγίου Νικολάου και που ορίζει τα εξής:  

  1. να συσταθεί τεχνικό συνεργείο του Δήμου μόνο για τα σχολεία (πάγιο αίτημα της Ένωσης)
  2. να μην εκτελούνται εργασίες χωρίς επίβλεψη εντεταλμένου μηχανικού
  3. να μην εκτελούνται εργασίες εντός του σχολικού χώρου εν ώρα λειτουργίας του σχολείου και παρουσίας μαθητών.

Επίσης, ομόφωνα εκφράστηκε η αμέριστη συμπαράσταση της Ένωσης στους Προέδρους του ΠΑΟΔΑΝ στη γραφειοκρατική περιπέτεια στην οποία έχουν περιέλθει.

Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι Συλλόγων αναφέρθηκαν σε προβλήματα που εντοπίζονται στα σχολεία φοίτησης των παιδιών τους και συζητήθηκαν καίρια και πάγια ζητήματα που τους απασχολούν όπως το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Δήμο μας, τα Σχολικά Γεύματα που πρέπει να καλύπτουν όλη τη μαθητική κοινότητα, η δημιουργία με ευθύνη της δημοτικής αρχής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που παραμένει μία άμεση και επιτακτική ανάγκη, η επίλυση του θέματος επιβολής προστίμων από την αρμόδια οικονομική υπηρεσία σε Συλλόγους που λόγω covid παρέμειναν ανενεργοί και η ανάγκη επικαιροποίησης των καταστατικών των Συλλόγων.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν εκτενώς οι δράσεις της Ένωσης για την κάλυψη των προαναφερθέντων αναγκών και όλα τα μέλη προθυμοποιήθηκαν να ενισχύσουν το έργο της. Έγινε παρουσίαση των δράσεων του 1ου Καλλιτεχνικού Μαθητικού Διαγωνισμού  και της διοργάνωσης της Ημέρας Αγάπης που για πρώτη φορά αναλαμβάνει η Ένωση Αγίου Νικολάου. Τέλος, αποφασίστηκε στις ερχόμενες αρχαιρεσίες Μαρτίου να υπάρξει εκπροσώπηση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών του Δήμου μας στην Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos