Ο Σύλλογος Τριτέκνων Λασιθίου τίμησε τη προστάτιδα του Αγία Σοφία
στον ιερό ναό Αγίου Μύρωνα

Ο Σύλλογος τριτέκνων του νομού Λασιθίου γιόρτασε την εορτή της Αγίας Σοφίας – Προστάτιδάς του την περασμένη Πέμπτη,  παραμονή, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μύρωνα στον Άγιο Νικόλαο όπου το ένα κλίτος είναι αφιερωμένο στην Αγία .

Ο εσπερινός τελέστηκε από τους Αρχιμανδρίτη Ευγένιο Καρακωνσταντάκη,  και τους πρωτοπρεσβύτερους Εμμανουήλ Σαρρή, εφημέριο της εκκλησίας και Κωνσταντίνο Φαρσάρη με  παρουσία πολλών τρίτεκνων και μη οικογενειών από όλο το νομό.

Στο εξαιρετικό του κήρυγμα ο  Ευγένιος αναφέρθηκε στην Αγία Σοφία και τις τρεις κόρες της  και στα μαρτύρια που πέρασαν για να υποστηρίξουν την πίστη τους καθώς και στις αξίες της οικογένειας, αξία που πρεσβεύει και ο σύλλογος και στο σημείο αυτό ευχαρίστησε τα μέλη του συλλόγου για την παρουσία τους και την προσφορά τους γενικότερα.

Στη συνέχεια ο π. Εμμανουήλ ευχαρίστησε και αυτός το σύλλογο για την πολύχρονη και συνεχή παρουσία του για να τιμήσει την Προστάτιδά του. Στο τέλος του εσπερινού  προσφέρθηκαν από το σύλλογο κεράσματα προς όλους τους παρευρισκομένους., ενώ μοιράστηκα φάκελοι με σχολικά είδη σε όλα τα παιδιά που παρευρέθηκαν.

Η Αγία Σοφία και οι κόρες της Πίστη, Αγάπη και Ελπίδα να είναι πάντα κοντά σε όλους.

Και του χρόνου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos