Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό: Δεν είναι τα γεγονότα που σε αλλάζουνε, μα η ουσία…
όλοι όσοι συμμετείχαν στη συζήτηση

Υπάρχει κι άλλος ένας κόσμος εκτός απ’ αυτόν που ζούμε και είτε δε γνωρίζουμε την ύπαρξή του, είτε τον ψάχνουμε σε λάθος μέρος. Αυτό τον κόσμο, το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Νικολάου τον αναζήτησε την Παρασκευή 2 Απριλίου, Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για τον Αυτισμό. Κατάφερε δε και τον ξεδίπλωσε, στη ραδιοφωνική εκπομπή του 104,4: «Πάμε Αέρα» με το Θάνο Κορομπύλια, όταν όλοι μαζί ζητήσαμε από τους ακροατές, να μας «Δώσουν το χέρι τους»!

Σύμφωνα με το Χαλίλ Γκιμπράν: «Το πιο βασανιστικό μαρτύριο δεν είναι η κόλαση. Κόλαση είναι η άδεια καρδιά». Η δική μας η καρδιά την Παρασκευή 2 Απριλίου, ήταν γεμάτη με όμορφη διάθεση, λουσμένη στο μπλε του ουρανού και της θάλασσας και την προσφέραμε απλόχερα στα άτομα με Αυτισμό.

Ήταν η ημέρα που τα συναισθήματά μας βρήκαν τη σκέψη μας και οι σκέψεις μας τις λέξεις, έτσι ώστε να εκφράσουμε αυτό που πραγματικά νιώθουμε για αυτό που εμείς οι «φυσιολογικοί» έχουμε καταδικάσει ως αναπηρία!

Εξαιρετικές παρουσίες φίλων, συναδέλφων και συνανθρώπων μας, που αγωνιούν το ίδιο με εμάς για το αύριο των ατόμων με Αυτισμό. Πολύτιμη η παρέμβαση – παρουσίαση αξιόλογων ομιλητών όπως στην εκπομπή «Δώσε μου το χέρι σου»: η κ. Μαρία Γιγουρτάκη, Συντονίστρια Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης Κρήτης, η κ. Αλέξια Βασιλείου, Μουσικός και Ακτιβίστρια από την Κύπρο, η κ. Μαρία Χατζηνικολάου, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης στα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, η κ. Στεύη Κίτσου, Δικηγόρος, μέλος ΔΣ της ΕλΕΔΑ, η κ. Αρετή Μαρματάκη, Υπεύθυνη Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Χανίων, η κ. Φιλίτσα Πεδιαδίτη, Υπεύθυνη Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Λασιθίου, η Φιλόλογος Τζένη Γιανναδάκη μαζί με ομάδα μαθητών του 2ου Γυμνασίου Αγ. Νικολάου και από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Νικολάου, οι εκπαιδευτικοί: Αγορίτσα Οικονόμου, ο Γιώργος Μαυρειδής και η κ. Ζήνα Δεμέτζου, από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πυλαίας Χορτιάτη Θεσσαλονίκης η κ. Κουρτίδου Σοφία, Φιλόλογος και ο κ. Παπαλουκάς Γεώργιος, Κοινωνικός Λειτουργός και από το Γυμνασίου Κανδάνου η κ. Χαλκιαδάκη Δήμητρα, Φιλόλογος.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Δημοσιογράφος Θάνος Κορομπύλιας, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισαν οι: κ. Ε. Καρτσωνάκης, Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Κρήτης και κ. Αθ. Κατσαγκόλης, Διευθυντής Β/θμιας Εκπ/σης Λασιθίου.

Το μήνυμα που πιστεύουμε ότι πέρασε η εκπομπή σε όλους τους ακροατές πέραν της σημασίας της ημέρας, ήταν η διαπίστωση ότι, με παιδιά σαν τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου, δε χρειάζεται να ανησυχούμε για το μέλλον των συνανθρώπων μας, με Αναπηρία. Εμείς δε οι μεγάλοι, επιβάλλεται να αλλάξουμε στάσεις και συμπεριφορές και να τους προσφέρουμε περισσότερα πρότυπα παρά κριτικές! Και όπως είπε ο Γ. Σεφέρης: «φώναξε τα παιδιά να μαζέψουν τη στάχτη και να τη σπείρουν…».

Οι ευχαριστίες προς όλους όσοι συμμετείχαν στη ραδιοφωνική μας «δράση», έρχονται πραγματικά μέσα από την καρδιά μας!

Όλη η συζήτηση …

Γιώργος Μαυροειδής
Εκπαιδευτικός ΕΑΕ
Υπεύθυνος δράσης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos