Παπαδιόκαμπος, φαράγγι Χαρκωματά, φρούριο Λιόπετρο
Χαρκωματάς

Την Κυριακή 19 Ιουνίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει για τα μέλη του κυκλική πεζοπορία στο φαράγγι του Χαρκωματά, στην περιοχή του Παπαδιόκαμπου, κοντά στη Μονή Φανερωμένης, περιοχή Σητείας. Θα αφήσουμε τα αυτοκίνητά μας στο εκκλησάκι της Ανάληψης και θα περπατήσουμε ανηφορικά βόρεια από το φαράγγι ως τον εντυπωσιακό βράχο-φρούριο με το μεσαιωνικό κάστρο του Λιόπετρου και το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και θα θαυμάσουμε τη θέα προς Ρίχτη, Καλαβρό και Κόλπο Μεραμπέλου.

Στη συνέχεια, αν η μέρα και η σύσταση της ομάδας το επιτρέπει, θα κατηφορίσουμε ως την μικρή παραλία του Αϊ Γιάννη κάτω απ’ το Λιόπετρο για μια βουτιά. Έπειτα θ’ ανηφορίσουμε λίγο, για  να εισχωρήσουμε στο φαράγγι με τα εντυπωσιακά βαθιά τοιχώματα του. Προς την έξοδο του  θα θαυμάσουμε τον κόλπο-παραλία της Ρούσσης Λίμνης και το σπήλαιο, όπου κατά την παράδοση φύλαγαν το θησαυρό τους πειρατές. Κατόπιν θα αφήσουμε το φαράγγι και θα γυρίσουμε στο σημείο εκκίνησης. Η πεζοπορία απευθύνεται σε πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση, γιατί σε μεγάλο μέρος της είναι χωρίς μονοπάτι.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: Ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, καπέλο κι αντηλιακό, πολύ νερό και σνακ κι επίσης μαγιό, πετσέτα για μια βουτιά στην παραλία του Παπαδιόκαμπου κι όχι μόνο.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ με ΙΧ από Άγιο Νικόλαο (οδός Κ. Καραμανλή 24 δίπλα στο S/M Βασιλόπουλου), στις 7:30 το πρωί της Κυριακής. Παρακαλούμε να καταβληθεί στον οδηγό κάθε οχήματος το αντίτιμο των 10 ευρώ! Όσοι έρθουν κατευθείαν να είναι στον Παπαδίοκαμπο 8.30 το πρωί ή καλύτερα να επικοινωνήσουν με τον αρχηγό ή τον Παναγιώτη Ευδαίμων (697 968 7576), όσοι έρχονται από Άγιο Νικόλαο, για να κανονιστούν τα αυτοκίνητα.

ΑΡΧΗΓΟΣ- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Θανάσης Κολοτούρος (698 351 6291)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ: 5 περίπου ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες,  από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/blog-page_27.html

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos