Παρέμβαση ενημέρωσης περί εξαρτήσεων στο 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας
…. ευκαιρία ανά τάξη να αλληλεπιδράσουμε με τους μαθητές ….

Ολοκληρώθηκε η παρέμβαση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα πρόληψης των εξαρτήσεων κατόπιν αιτήματος της εκπαιδευτικού κ. Πυθαρούλιου Στέλλας και του κ. Τζαράκη Φιλοκτήτη Δ/ντή του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση.

Οι συναντήσεις έλαβαν χώρα εντός της σχολικής μονάδας, όπου είχαμε την ευκαιρία ανά τάξη να αλληλεπιδράσουμε με τους μαθητές, να εκφράσουν προβληματισμούς και απορίες γύρω από θέματα που απασχολούν την εφηβεία και σχετίζονται με τις εξαρτήσεις. Η διάρκεια των συναντήσεων ήταν δυο διδακτικές ώρες, όπου πρόθυμα οι εκπαιδευτικοί παραχώρησαν από το καθημερινό πρόγραμμα τους.

Οι θεματικές που φάνηκε να απασχολούν τους μαθητές αφορούσαν τους παράγοντες που οδηγούν σε μια εξάρτηση, την διαδικασία απεξάρτησης, τον ρόλο των ομοτίμων και της οικογένειας. Ενδιαφέρον είχε η αντίληψη και η κριτική σκέψη των μαθητών γύρω από το διαδίκτυο, το αλκοόλ και την χρήση κάνναβης, θέματα που φαίνεται να απασχολούν κυρίως τους έφηβους, ακόμα και αν υπήρχε μια σχετική παραπληροφόρηση, όπου είχαν την ευκαιρία μέσα από τον διάλογο και την διάδραση να επαναπροσδιορίσουν απόψεις και θέσεις. 

Οι δράσεις στις σχολικές κοινότητες, από τις οποίες απείχαμε τα τελευταία δυο χρόνια λόγω της πανδημίας, είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς μπορούν να προληφθούν και να αναγνωριστούν ανησυχητικά σημάδια και συμπεριφορές, οι οποίες συνδέονται με τις εξαρτήσεις.

Για τον προγραμματισμό αντίστοιχων παρεμβάσεων μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του Πολυδύναμου Κέντρου Αγίου Νικολάου και του παραρτήματος του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στην Ιεράπετρα:

Άγιος Νικόλαος: 28410 22981

Ιεράπετρα: 28420 20 373

Το «Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα τον Άγιο Νικόλαο» με Κωδικό (MIS 5045591) είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos