Πεζοπορία, Καβούσι, Αγριόμαντρα, Θόλος
Αγριόμαντρα

Την Κυριακή 24 Ιουλίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιήσει πεζοπορία ιδανική για τις καιρικές συνθήκες της εποχής. Θα ξεκινήσουμε με αφετηρία το ΚΤΕΟ Καβουσίου, θα κάνουμε μια στάση για μπάνιο στην πολύ ιδιαίτερη παραλία της Αγριόμαντρας (σχεδόν πάντα απάνεμη χρησιμοποιήθηκε σαν λιμάνι από τα χρόνια της Ενετοκρατίας).

Θα ανηφορίσουμε ως τον αρχαιολογικό χώρο του Χρυσοκάμινου (η μοναδική τοποθεσία χύτευσης χαλκού στην Πρωτομινωική Κρήτη) και το Σπήλαιο του Θεριόσπηλιου με τον εντυπωσιακό διάκοσμο. Η πεζοπορία μας θα ολοκληρωθεί με την άφιξή μας στη γνωστή παραλία του Θόλους, όπου θα επισκεφτούμε την ρωμαϊκή σιταποθήκη και θα ξεκουραστούμε κάνοντας ένα δεύτερο μπάνιο και πικ νικ ατενίζοντας τις βαρκούλες στο μικρό γραφικό λιμάνι και τη νησίδα Ψείρα. Η σειρά των επισκέψεων είναι ενδεικτική κι ενδέχεται να τροποποιηθεί.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 8:00. Για όσους επιθυμούν να έρθουν κατευθείαν στο ΚΤΕΟ Καβουσίου το αργότερο 8.30 να είναι εκεί. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: περίπου 4 ώρες (με τις απαραίτητες στάσεις)

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 9.000 μέτρα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:
 1
ΑΡΧΗΓΟΣ: Λεωνίδας Κλώντζας(6944782507)

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο  από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/o.html

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos