Πεζοπορία Μύθοι, οροπέδιο Μινό

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει  κυκλική πεζοπορία στη νοτιοδυτική πλευρά του νομού μας. Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από το γραφικό χωριό των Μύθων, απ’ όπου περπατώντας σε μινωικό μονοπάτι  θα κατευθυνθούμε βόρεια και θα καταλήξουμε με ανηφορική πορεία  στο μικρό οροπέδιο Μινό με θέα στο Σελάκανο. Μεγάλο μέρος της πορείας θα πραγματοποιηθεί μέσα από πευκοδάσος. Η επιστροφή θα γίνει από διαφορετικό μονοπάτι και είναι εύκολη, κατηφορική.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: Ορειβατικά μποτάκια, μπατόν και ζεστά ρούχα, ανάλογα της εποχής.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: με λεωφορείο από Άγιο Νικόλαο, από την οδό Καραμανλή 24 (S/M Βασιλόπουλος) στις 7:30 το πρωί. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ και απαιτείται άμεση πληρωμή με τη δήλωση συμμετοχής. Η επιβίβαση στο λεωφορείο με μάσκα, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test και ταυτότητα. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  στον ταμία του Συλλόγου, Γιάννη Πάγκαλο (τηλ. 28410-28173, ώρες καταστημάτων) ως την Παρασκευή  11 Φεβρουαρίου το βράδυ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: περίπου 6 ώρες (με τις απαραίτητες στάσεις)

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 14.700 μέτρα

Υ.Δ.: 800 μ.
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1+
ΑΡΧΗΓΟΣ: Σοφία Σιδηροπούλου (6934668294)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παναγιώτης Ευδαίμων (6979687576)

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες,  από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου

https://orsian.blogspot.com/p/25.html

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos