Πεζοπορία, Πινές, φαράγγι Χαυγά, Πλάκα
η θέα προς Πλάκα και Σπιναλόγκα

Την πρώτη πεζοπορία του Ιουνίου θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου την Κυριακή 5 του μηνός στην περιοχή του Χαυγά Άνω Μεραμπέλλου. Ξεκινώντας από τον οικισμό των Πινών θα περπατήσουμε τα λιθόστρωτα μονοπάτια της περιοχής που συνέδεαν τους οικισμούς με το κέντρο της περιοχής. 

Συνεχίζοντας σε αγροτικό δρόμο, προστατευμένο με ξερολιθιά, θα αρχίσουμε την κάθοδο μας στο φαράγγι. Επί Τουρκοκρατίας, το φαράγγι του Χαυγά αποτελούσε την κεντρική αρτηρία σύνδεσης του Άνω Μεραμπέλλου με την Σπιναλόγκα. Όσο κατηφορίζουμε μας δροσίζει η σκιά των πρίνων και τα βραχώδη πρανή του φαραγγιού. Ακολουθώντας την κοίτη του φαραγγιού, θα περάσουμε κάτω από τον οικισμό του Χαυγά έως την κατάληξη του στην Πλάκα. Εκεί, μας περιμένει η παραλία για μια δροσιστική βουτιά με την μοναδική της θέα, πριν την επιστροφή μας στις αφετηρία.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο, οδός Καραμανλή 24 (στο χώρο στάθμευσης του Σ/Μ Βασιλόπουλος) στις 8:00 το πρωί. Η μεταφορά μας θα γίνει με οχήματα Ι.Χ. με μάσκα. Τα έξοδα μεταφοράς στον οδηγό εκτιμώνται στα 5€. Όσοι έρθουν κατευθείαν στην αφετηρία να είναι στις Πινές στις 8.30 το πρωί.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ώρες

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

ΑΡΧΗΓΟΣΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Λεωνίδας Κλώντζας – Γιώργος Αρναουτάκης (τηλ.6947361994) Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες,  από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/blog-page_27.html

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos