Πεζοπορία, Σελάκανο, οροπέδιο Μινό
Σελάκανο

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει στις 16 Οκτωβρίου πεζοπορία στη περιοχή του Σελάκανου ΝΔ του νομού. Θα συναντηθούμε στο μνημείο των πεσόντων δίπλα στην Αγία Παρασκευή στις 8.30 και θα φύγουμε όλοι μαζί για Σελάκανο.

Θα ξεκινήσουμε απ’ την αρχή του οικισμού περπατώντας αρχικά σε δασικό δρόμο. Έπειτα θα μπούμε στο φαράγγι του Παρσά, θα περάσουμε απ’ τη θέση Σκαφίδια, όπου έχει ελάχιστο νερό η πηγή, και θα συνεχίσουμε ώσπου στρίβοντας δεξιά θα ανηφορίσουμε στο βουνό. Η ανάβαση είναι ελεύθερη, αλλά βατή χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία μέσα σε πανέμορφο πευκοδάσος. Συνεχίζουμε λίγο σε δασικό δρόμο κι έπειτα σε ανηφορικό μονοπάτι για το μικρό οροπέδιο Μινό. Στη βρύση του οικισμού, που έχει πολύ νερό, θα κάνουμε τη στάση μας για ξεκούραση. Συνεχίζουμε για το εκκλησάκι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και της Αγίας Μαρίνας κι έπειτα από μικρή κυκλική διαδρομή μπαίνουμε στο φαράγγι για την επιστροφή στο Σελάκανο.  

Η διαδρομή δεν είναι δύσκολη: η ανάβαση είναι κλιμακούμενη και το μεγαλύτερο μέρος της είναι σε χωματόδρομο, μονοπάτια. Επίσης είναι πανέμορφη, αφού κινούμαστε εξ ολοκλήρου μέσα στο δάσος.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: νερό, καπέλο, αντηλιακό και σνακ ή αντιανεμικό, ανάλογα τις καιρικές συνθήκες.. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ την Κυριακή το πρωί στις  7.00 από τον Άγιο Νικόλαο  (Κ.Καραμανλή 23, μπροστά από S/M ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ). Μετάβαση με ΙΧ: παρακαλείσθε να δώσετε στον οδηγό το ποσό των 10€.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 14 χιλιόμετρα

ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: 5 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

Υ. Δ.: 720  – Β. Δ.: 1+

ΑΡΧΗΓΟΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Σοφία Σιδηροπούλου (6934668294) Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/blog-page_27.html

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos