Πεζοπορία στα μονοπάτια της Κολοκύθας
Κολοκύθα (φωτογραφία Γιάννη Πάγκαλου)

Την Κυριακή 23 Μαΐου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου αρχίζει ξανά μετά από καιρό την δραστηριότητά του διοργανώνοντας εύκολη κυκλική πεζοπορία στην χερσόνησο της Κολοκύθας για τα μέλη και τους φίλους του.

Θα ξεκινήσουμε από το Κανάλι της Ελούντας ακολουθώντας σηματοδοτημένο μονοπάτι. Στην πορεία μας προς την παραλία της Τρυπητής θα απολαύσουμε την θέα από το Κανάλι μέχρι την Πλάκα. Στο εκκλησάκι του Αγ. Φωκά θα κάνουμε διάλειμμα, για να θαυμάσουμε τους απόκρημνους βράχους και το Γλαρονήσι.

Στη συνέχεια θα περπατήσουμε μέχρι την φημισμένη παραλία της Κολοκύθας, όπου θα αναζωογονηθούμε με ένα δροσερό μπάνιο στα πεντακάθαρα νερά της. Τέλος θα επιστρέψουμε στην αφετηρία μας κατηφορίζοντας με θέα τον κοσμοπολίτικο κόλπο της Ελούντας.

Η πορεία είναι εύκολη και σε αποζημιώνει με ωραίες εικόνες της θάλασσας και της ανθισμένης ανοιξιάτικης φύσης. Ελεύθερη η συμμετοχή για όσους θέλουν, αρκεί να φορούν αθλητικά παπούτσια, να έχουν νερό, σνακ και ένα καπέλο.

ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: 2.5 (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 8 χιλιόμετρα  

ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: Στο Κανάλι (Μύλοι) Ελούντας στις 9.00 π.μ.

ΑΡΧΗΓΟΣ : Γιώργος Μιχαηλίδης (694 628 5334)

Περισσότερες πληροφορίες, βίντεο, φωτογραφίες για την περιοχή, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/25.html

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos