Πεζοπορία στη περιοχή του Καλαβρού (Μέσα Μουλιανά)
Καλαβρός, αρτυκόδασος

Την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει για τα μέλη του κι όσους επιθυμούν να γίνουν μέλη, κυκλική πεζοπορία στην περιοχή του Καλαβρού. Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει από την εθνική οδό, στη διασταύρωση για Καλαβρό, ανάμεσα στα χωριά Μυρσίνη και Μέσα Μουλιανά, όπου θα αφήσουμε τα αυτοκίνητά μας.

Από εκεί θα κατηφορίσουμε προς τον οικισμό μέσα από αγροτικούς δρόμους και χωράφια θαυμάζοντας τη θέα στα δυτικά (Μόχλος, Ψείρα ως την Ελούντα). Θα φτάσουμε και θα περιηγηθούμε στο χωριό με μικρή στάση στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Έπειτα ακολουθώντας μονοπάτια ή ελεύθερη κατάβαση θα φτάσουμε πιο κοντά στη θάλασσα και στους ανθισμένους άρτυκες, τα άγρια ζουμπούλια και τις αγριοβιολέτες, που φύονται αυτήν την εποχή, ατενίζοντας τη θέα της ανατολικής ακτογραμμής και του Λιόπετρου. Στην επιστροφή θα πάρουμε τον αγροτικό δρόμο, για να ‘απαλύνουμε’ λίγο την μεσημεριάτικη ανηφόρα. Καλό θα ήταν να έχουμε μπατόν και ορειβατικά παπούτσια, καθώς και νερό, αντηλιακό, καπέλο και κάποιο σνακ.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 8:00.  Η μεταφορά μας θα γίνει με ιδιωτικά ΙΧ  με μάσκα και με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Οι επιβάτες παρακαλούνται να δώσουν 5€ στον οδηγό. Όσοι επιθυμούν να έρθουν κατευθείαν στην αφετηρία να είναι εκεί το αργότερο στις 8.45.

ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: περίπου 5 (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: περίπου 15 χιλιόμετρα

ΑΡΧΗΓΟΣ : Μαρία Μετζογιαννάκη (6973363701)

Περισσότερες πληροφορίες, βίντεο, φωτογραφίες για την περιοχή, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/25.html

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos