Πεζοπορία στο δάσος Καλού Χωριού - Μεσελέρων
η θέα από τη διαδρομή

Την Κυριακή  19 Σεπτεμβρίου 2021 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει εύκολη κυκλική πεζοπορία με αφετηρία την περιοχή «Μάντρα Αθάνατου» στο δρόμο Καλού Χωριού – Πρίνας. Από εκεί σε ανηφορική πορεία μέσα στο πευκοδάσος θα κατευθυνθούμε  στην κορυφή Τσινγούνη (650 μ.), απ’ όπου θα απολαύσουμε τη θέα του χωριού των Μεσελέρων από ψηλά και του κρητικού πελάγους στο βάθος. Στη συνέχεια βαδίζοντας κατηφορικά θα περάσουμε από το γραφικό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και θα επιστρέψουμε στην αφετηρία ακολουθώντας άλλη διαδρομή, πάντα μέσα από το πευκόδασος. Διαδρομή εύκολη ιδανική για αρχάριους και φυσιολάτρες.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο, από την οδό Καραμανλή 24 (S/M Βασιλόπουλος) στις 8:00 .το πρωί. Η μεταφορά μας στην αφετηρία θα γίνει με Ι.Χ. με μάσκα και με τα προβλεπόμενα μέτρα  ασφαλείας. Οι επιβάτες ωστόσο πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν κάνει rapid test. Όσοι έρχονται από Ιεράπετρα-Σητεία θα πρέπει να βρίσκονται 8.10 στην Εθνική, στη διασταύρωση προς Πρίνα, Μεσελέρους.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Γιώργος Μιχαηλίδης (τηλ. 6946285334)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ: 3 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 12.000μ      Υ.Δ.: 450

Περισσότερες πληροφορίες, βίντεο, φωτογραφίες για την περιοχή, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/25.html

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos