Πεζοπορία στο Κουρταλιώτικο φαράγγι (Ρέθυμνο)
Πρέβελη

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει για τα μέλη του (ή για όσους θέλουν να γίνουν μέλη) την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου ποταμοδιάσχιση του Κουρταλιώτικου φαραγγιού. Θα ξεκινήσουμε από τις πηγές του ποταμού κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου  και θα περπατήσουμε από την κοίτη ή από το παρακείμενο μονοπάτι, όπου αυτό θα είναι δυνατόν.

Θα σταματήσουμε στην τοξωτή γραφική γέφυρα, όπου υπάρχει ταβέρνα, για ένα γρήγορο σνακ και για λίγη ξεκούραση. Εδώ θα μας περιμένει το λεωφορείο, για να επιβιβαστούν όσοι το επιθυμούν ως την παραλία της Πρέβελης. Οι υπόλοιποι συνεχίζουμε από χωματόδρομο μέχρι το σημείο, όπου ο ποταμός γίνεται ξανά βατός. Το τελευταίο αυτό στάδιο είναι πιο απαιτητικό,  Τελικά φθάνουμε στην μαγευτική παραλία της Πρέβελης, όπου, αφού χαλαρώσουμε, ανεβαίνουμε από τα σκαλοπάτια προς το χώρο στάθμευσης για επιβίβαση στο λεωφορείο.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Με λεωφορείο στις 7.00 από τον Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ) – Διάρκεια ταξιδιού: περίπου 3 ώρες με σύντομη ενδιάμεση στάση. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στον Άγιο Νικόλαο: περίπου στις 20.00.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ: 15 ευρώ. Λόγω των περιορισμένων θέσεων απαιτείται προπληρωμή του εισιτηρίου μέχρι την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στον ταμία του Συλλόγου, Γιάννη Πάγκαλο (τηλ. 28410 28173, ώρες καταστημάτων). Απαραίτητη η χρήση μάσκας στο λεωφορείο.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 8 χλμ – Διάρκεια πεζοπορίας: 5-6 ώρες (με τις στάσεις).

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: Αδιάβροχο σακίδιο με νερό και σνακ κι αδιάβροχες θήκες για κινητά, πορτοφόλι κλπ. Αλλιώς τ’ αφήνουμε στο λεωφορείο. Φοράμε ελαφριά ρούχα ή μαγιό κι αφήνουμε μια αλλαξιά ζεστά ρούχα στο λεωφορείο για την επιστροφή. Σ’ αυτή τη διαδρομή δε βάζουμε μπότες που βαραίνουν, όταν βρέχονται, αλλά προτιμάμε ελαφριά αθλητικά παπούτσια που δε γλιστρούν. Σαγιονάρες, πέδιλα απαγορεύονται λόγω των βράχων. Η διαδρομή μες στο νερό απαιτεί αρκετά καλή φυσική κατάσταση. Για όσους δυσκολευτούν υπάρχει και παρακείμενο μονοπάτι.

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1,5 (ως τη γέφυρα). Έπειτα μετατρέπεται σε 2 λόγω της ροής του ποταμού.

ΑΡΧΗΓΟΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Παναγιώτης Ευδαίμων (τηλ 6979687576, ώρες 18.00-21.00)

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο  από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos