πεζοπορία στο φαράγγι της Σκοτεινής (Φινοκαλιάς, απάνω Μεραμπέλλο)
το φαράγγι της Σκοτεινής (Φινοκαλιάς, απάνω Μεραμπέλλο)

Την Κυριακή 27 Μαρτίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει για τα μέλη του κι όσους επιθυμούν να εγγραφούν, μία εύκολη κυκλική πεζοπορία στο φαράγγι της Σκοτεινής. Θα ξεκινήσουμε από το χωριό Φοινοκαλιά (32 χλμ από τη Νεάπολη στο Άνω Μιραμπέλλο) στα 303 μέτρα υψόμετρο και περνώντας από ερειπωμένο οικισμό με μονοπάτι θα κατέβουμε στην κοίτη του ξεροπόταμου.

Θα διασχίσουμε το φαράγγι, που κάνει πολλούς σπηλαιοσχηματισμούς, ενώ όσο προχωράμε προς τις ακτές ψηλώνει, στενεύει και σκοτεινιάζει δικαιολογώντας το όνομά του. Από την έξοδο του φαραγγιού θα προχωρήσουμε παράλληλα στην ακτογραμμή και στον όρμο του Αγίου Αντρέα θα επισκεφτούμε το ομώνυμο εκκλησάκι χτισμένο μέσα σε σπηλιά σε ένα μικρό δασάκι λίγο πιο ψηλά απ’ τα βράχια της ακτής. Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε από χωματόδρομο ως την αφετηρία μας.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 8:00.  Η μεταφορά μας θα γίνει με ιδιωτικά ΙΧ  με μάσκα και με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Οι επιβάτες παρακαλούνται να δώσουν 5€ στον οδηγό.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: περίπου 3,5 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

ΑΡΧΗΓΟΣΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παναγιώτης Ευδαίμων (τηλ.6979687576)

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες,  από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/25.html

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos