Πεζοπορία στο φαράγγι του Ορεινού με τον Φ.ΟΡ.Σ.Σ.
καταρράκτης στο Ορεινό

Το φαράγγι του Ορεινού (ή αλλιώς των Πεταλούδων) θα διασχίσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου την Κυριακή 30/05/2021 σε μια κοινή πεζοπορία με τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Σητείας! Θα μεταβούμε με λεωφορείο λίγο πριν το χωριό του Ορεινού (υψόμετρο 921μ.).

Από εκεί θα περπατήσουμε λίγα λεπτά μέχρι τον μεγάλο καταρράκτη. Έπειτα θα επανέλθουμε στο μονοπάτι που κατηφορίζει και φθάνει μέχρι το δασάκι του Κουτσουρά. Στη διαδρομή θα συναντήσουμε κι άλλους μικρούς πανέμορφους καταρράκτες, πλούσια βλάστηση και τα γραφικά ξωκλήσια του Αφέντη Χριστού και του Αγίου Δημητρίου. Η διαδρομή είναι κατηφορική και οι δυσκολίες είναι ελάχιστες. Φθάνοντας στο τέλος θα μας περιμένει το λεωφορείο και θα σταματήσουμε για καφέ ή μπάνιο σε παρακείμενο παραθεριστικό οικισμό.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 8 χιλιόμετρα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ώρες.

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

ΑΡΧΗΓΟΣ, Θανάσης Κολοτούρος

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (πάρκινγκ ΑΒ Βασιλόπουλος) 8.00 π.μ. με λεωφορείο. 9.00 στο Ορεινό.

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  Γιάννης Πάγκαλος (τηλ. 28410-28173, ώρες καταστημάτων)

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 8€. Μάσκα για το λεωφορείο δεν ξεχνάμε!

Περισσότερες πληροφορίες, βίντεο, φωτογραφίες για την περιοχή, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/25.html

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πεζοπορία στο φαράγγι του Ορεινού με τον Φ.ΟΡ.Σ.Σ.

Με κέφι και με ενδιαφέρουσες συνεργασίες, που ταιριάζουν στην εξωστρέφεια του Συλλόγου μας, ξεκινήσαμε τη δραστηριότητά μας μετά από μακριά περίοδο παύσης. Σας προσκαλούμε να μας ακολουθήσετε στις εξορμήσεις μας και για το 2021. Και μην ξεχνάτε την ετήσια συνδρομή μέλους των 10€ στην πρώτη σας πεζοπορία.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos