Πεζοπορία στο φαράγγι των Πεύκων
νερόμυλος στο φαράγγι των πεύκων

Την Κυριακή 22 Μαΐου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει κυκλική πεζοπορία στο καταπράσινο φαράγγι των Πεύκων με τα εντυπωσιακά, ασυνήθιστα για την περιοχή, λευκά τοιχώματα, που φτάνουν σε ύψος τα 120 μέτρα στην νοτιοανατολική πλευρά της επαρχίας Σητείας.

Η πεζοπορία μας ξεκινά από το παρκινγκ περίπου ένα χιλιόμετρο από την έξοδο του φαραγγιού. Θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι μέσα από το φαράγγι με τα νερά να τρέχουν άφθονα φέτος. Θα περάσουμε από δύο μικρούς αλλά όμορφους καταρράκτες και θα περπατήσουμε την ήπια ανηφόρα μέχρι το γραφικό χωριό των Πεύκων. Εδώ μπορούμε να πιούμε το καφεδάκι μας ή να επισκεφτούμε την κοντινή σπηλιά του Βρέικου. Ο γυρισμός αυτή τη φορά θα γίνει απ’ το μονοπάτιμπαλκόνι’ πάνω απ’ το φαράγγι ως την αφετηρία. Η εξόρμηση μπορεί να τελειώσει με φαγητό ή βουτιά στην υπέροχη παραλία του Μακρύγιαλου.

ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: 3.5 (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

Υ.Δ.: 500μ περίπου.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 10 χιλιόμετρα περίπου.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (παρκινγκ ΑΒ Βασιλόπουλος) 7.30 το πρωί Θα μεταβούμε με λεωφορείο με εισιτήριο 10€, γι αυτό παρακαλούμε να κλείσετε θέσεις στον ταμία του Συλλόγου, Γιάννη Πάγκαλο (τηλ. 28410-28173, ώρες καταστημάτων) ως την Παρασκευή το μεσημέρι. Αν δεν συμπληρωθεί το λεωφορείο το αντίτιμο θα δοθεί στον οδηγό του κάθε οχήματος.  Όσοι θα έρθουν από άλλες περιοχές με τα αυτοκίνητά τους θα μας συναντήσουν στο πάρκινγκ πριν το φαράγγι στις 8.30 .

ΑΡΧΗΓΟΣΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παναγιώτης Ευδαίμων (τηλ.6979687576)

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες,  από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos