Πεζοπορία, Χοχλιακιές, Καρούμες, σπήλαιο Πελεκητών, κάτω Ζάκρος
Χοχλακιές

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πεζοπορία στην ανατολική πλευρά του νομού θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου την Κυριακή 10 Ιουλίου. Η πορεία περιλαμβάνει άφιξη στο χωριό Χοχλακιές μετά το Παλαίκαστρο και πεζοπορία στο ομώνυμο φαράγγι ως την παραλία Καρούμες, όπου θα γίνει στάση για μπάνιο. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε παραλιακά προς τα νότια και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο των Πελεκητών και θα καταλήξουμε στην Κάτω Ζάκρο. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας θα κάνουμε στάσεις για μπάνιο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για όσους επιθυμούν μια ομάδα θα ξεκινήσει το Σάββατο, 9 Ιουλίου, αποβραδίς τη διάβαση του φαραγγιού των Χοχλακιών και θα κατασκηνώσει στις Καρούμες με το φεγγαρόφωτο.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: Ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, καπέλο κι αντηλιακό, πολύ νερό και σνακ κι επίσης μαγιό, πετσέτα για τις βουτιές μας. Όσοι κατασκηνώσουν αποβραδίς, εννοείται ότι πρέπει να φέρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό!

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο, οδός Καραμανλή 24 (στο χώρο στάθμευσης του Σ/Μ Βασιλόπουλος) στις 7:00 το πρωί με λεωφορείο ή ΙΧ. Εισιτήριο και στις δύο περιπτώσεις 15 ευρώ.  Όσοι επιθυμούν να ξεκινήσουν ήδη απ’ το Σάββατο να βρίσκονται στις 17:00 στη Σητεία στην πλατεία με το σιντριβάνι. Τέλος, καλώς θα ήταν όλοι να ενημερώσουν τους υπεύθυνους έτσι κι αλλιώς!

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4,5 ώρες

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 11 χιλιόμετρα

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

ΑΡΧΗΓΟΣΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ -ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟ ΣΗΤΕΙΑ: Θανάσης Κολοτούρος (6983516291).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ -ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ: Παναγιώτης Ευδαίμων (τηλ.6979687576). Δηλώσεις ως το βράδυ της Παρασκευής!

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο  από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/blog-page_27.html

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos