Περιοδεία Συντυχάκη σε Σητεία και Παλαίκαστρο
ο Μανώλης Συντυχάκης με τον πρόεδρο του Παλαικάστρου Νίκο Χατζηδάκη

Η ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ με αφορμή την εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει στον Δήμο Σητείας, θέλοντας να συμβάλλει στην πάλη για τα μέτρα που απαιτούνται να εφαρμοστούν, πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στο Δήμο Σητείας, του βουλευτή του ΚΚΕ και περιφερειακού συμβούλου Κρήτης Μανόλη Συντυχάκη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Σίμο Συμεωνίδη, στέλεχος της ΚΟ και δημοτικός σύμβουλος Σητείας.

Ο βουλευτής του Κόμματος συναντήθηκε στις 10.00 στο Δημαρχείο Σητείας με τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους Σητείας και στις 11.30 με τον πρόεδρο της ΤΚ Παλαικάστρου. Στις συναντήσεις μετέφερε την στήριξη του Κόμματος στο σητειακό λαό και ιδιαίτερα στους Παλαικαστριανούς και απευθυνόμενος στους αιρετούς ανέφερε ότι: «οι παρεμβάσεις του Κόμματος, οι αναφορές που κατατέθηκαν στη Βουλή με το κείμενο της επιτροπής κατοίκων και φορέων Παλαικάστρου και της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου είναι ένα μόνο παράδειγμα της στήριξης του Κόμματος. Η πιο τρανταχτή απόδειξη συμβολής του Κόμματος είναι η συνεχής, ακούραστη προσπάθεια των μελών και στελεχών του Κόμματος στην περιοχή να συμβάλλουν στην μέγιστη κινητοποίηση του λαού ώστε να εφαρμοστούν τα απαραίτητα μέτρα για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής των κατοίκων του Παλαικάστρου και ευρύτερα του Δήμου Σητείας.»

Περιοδεία Συντυχάκη σε Σητεία και Παλαίκαστρο
με τον δήμαρχο Σητείας

Ο βουλευτής του Κόμματος επισήμανε ότι: «Η πείρα δείχνει και έδειξε ότι μόνο οι αντιδράσεις και η πίεση μπορεί να έχουν αποτελέσματα, όπως εγινε με τις ΜΕΘ-covid19 του Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Επίσης τρανταχτό παράδειγμα είναι η πίεση και κινητοποίηση των κατοίκων του Παλαικάστρου και ευρύτερα του Δήμου Σητείας που αυτή είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν αύριο Τρίτη τα τεστ στο Παλαίκαστρο και να υπάρξει μέριμνα για την ψυχικη βοήθεια των κατοίκων. Είναι η πίεση των κατοίκων και της ΤΚ Παλαικάστρου που είχε ως αποτέλεσμα την υπόσχεση από την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ ότι θα στελεχώσει μόνιμα το περιφερειακό ιατρείο του Παλαικάστρου, ανεξάρτητα αν αυτή η υπόσχεση αφορά “άνοιξη καιρού” και γίνεται και για λόγους κατευνασμού της αγανάκτησης και της ανησυχίας που συσσωρεύεται στο Παλαίκαστρο και το Δήμο Σητείας. »

Σε σχόλιο του προέδρου της ΤΚ Παλαικάστρου, ότι αντί για αγορά ενός πολεμικού αεροπλάνου θα μπορούσαν να εφαρμοστούν μέτρα για την δημόσια υγεία, ο Μ.Συντυχάκης συμφώνησε, τονίζοντας ότι «τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται για το λάο είναι προσαρμοσμένα στις δημοσιονομικές δεσμεύσεις απέναντι σε κουαρτρέτο, κομισιόν και ΕΕ.  Ταυτόχρονα είναι προσαρμοσμένα ώστε να εξυπηρετούν τη δίψα για κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και για αυτό έγιναν  και γίνονται λάστιχο όταν πρόκειται για τους μεγαλοξενοδόχους το καλοκαίρι, για τα μεγάλα εμπορικά, τα σουπερμαρκετ, τα εργοστάσια. Προσαρμόζονται ώστε να χωρέσουν τα κέρδη του κεφαλαίου και για αυτό το λόγο είναι αντιφατικά και ανθυγιεινα όταν αφορούν το λαό (…) Για αυτό το λόγο ο κερδισμένος χρόνος από το πρώτο κύμα, όπου ο λαός πειθάρχησε στις υποδείξεις των επιστημόνων, ουδέποτε αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση ώστε να πάρει τα απαραίτητα μέτρα , στην ενίσχυση των νοσοκομείων, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στα σχολεία, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στους μεγάλους χώρους δουλειάς.»

Ο Μ.Συντυχάκης στη συνέχεια ανέφερε, σε ότι αφορά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Παλαίκαστρο και στον Δήμο Σητείας, μετά και την εξέλιξη με τις μετρήσεις στα λύματα που αποδεικνύουν ότι η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί, ότι: «Ο λαός πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα που δίνει με τα αιτήματα του για μαζικά, δωρεάν επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ, για ενίσχυση του νοσοκομείου Σητείας, των περιφερειακών ιατρείων, την παρουσία ιατρικού-νοσηλευτικού κλιμακίου στο Παλαίκαστρο, την έκτακτη βοήθεια που πρέπει να υπάρξει για το εισόδημα των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των αγροτών και των ανέργων.»

Ο βουλευτής του ΚΚΕ συνέχισε, καταλήγοντας: «Αυτός ο αγώνας είναι δίκαιος και ταυτόχρονα μονόδρομος για να γίνει κάτι προς την κατεύθυνση της θωράκισης της υγείας και της ζωής του λαού και των παιδιών του. Οι αρμόδιοι φορείς, η 7η ΥΠΕ, ο ΕΟΔΥ, η ΓΓΠΠ είναι δουλειά τους να εφαρμόσουν αυτά τα μέτρα και δεν χρειάζεται-δεν πρέπει κανείς να τους λέει «ευχαριστώ», διότι και αυτοί ευθύνονται για την δραματική κατάσταση που επικρατεί. Ειδικά για πράγματα που είναι  αυτονόητα ότι θα έπρεπε να γίνονται, όταν γίνονται, με μεγάλες καθυστερήσεις  και πολύ πίσω απ’ τις ανάγκες. Η επίκληση στην ατομική ευθύνη, χωρίς να συνοδεύεται από την απαιτούμενη διεκδίκηση απτό κράτος και την κυβέρνηση, είναι ύπουλη και επικίνδυνη είτε γίνεται συνειδητά, είτε ακούσια. Οι κάτοικοι του Παλαικάστρου με την αταλάντευτη στάση τους μπορούν να τα καταφέρουν. Είναι θετικό ότι με αυτά τα αιτήματα συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία του χωριού, από μαζικούς φορείς μέχρι τον πρόεδρο και τα μέλη της ΤΚ Παλαικάστρου. “Όλα τα σφυριά βαράνε” στην ίδια κατεύθυνση. Είναι ελπιδοφόρο ότι σύμφωνος είναι και ο Σητειακός λαός, ότι διευρύνεται η αγωνιστική προσπάθεια σε όλο το μήκος και πλάτος του Δήμου Σητείας.»

Το Γραφείο Τύπου ΚΚΕ κομματική οργάνωση Λασιθίου
18 Γενάρη 2021

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos