πολιτική συγκέντρωση της Τομεακής Οργάνωσης Λασιθίου του ΚΚΕ στην Ιεράπετρα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, χθες (Παρασκευή 3/2/2023) στην Ιεράπετρα, η πολιτική συγκέντρωση της Τομεακής Οργάνωσης Λασιθίου στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» με ομιλητές τον Συντυχάκη Μανόλη, βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΕΠ Κρήτης του Κόμματος και τον Δερμιτζάκη Κωστή, υποψήφιος βουλευτής Λασιθίου με το ΚΚΕ.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Κωστή Δερμιτζάκη, ο οποίος ανέλυσε τους λόγους της συμπόρευσής του με το ΚΚΕ στις επερχόμενες εθνικές βουλευτικές εκλογές, τονίζοντας το αίσθημα ευθύνης και τιμής να υπερασπιστεί τα δίκαια του λασιθιώτικου λαού μέσα από τις γραμμές του μοναδικού κόμματος που έχει αποδείξει πως παλεύει ώστε ο λαός να γίνει κυρίαρχος και ενορχηστρωτής του μέλλοντός του.

Ο Κ.Δερμιτζάκης στη συνέχεια τόνισε πως: «το ΚΚΕ αποτελεί την μοναδική επιλογή που έχει ο λαός εάν θέλει αφενός να τιμωρήσει τα κόμματα που τον οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο, αφετέρου να έχει μια ρεαλιστική, επιστημονικά τεκμηριωμένη, βιώσιμη και αξιόπιστη πρόταση προκειμένου να επιλυθούν τα μεγάλα ζητήματα που τον γονατίζουν όπως η ακρίβεια, η φορολογία, ο πόλεμος(…) η προσωπική μου συμπόρευση με το ΚΚΕ πηγάζει από την  παγιωμένη και αμετακίνητη πεποίθησή μου πως ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΛΑΟΣ, ένας λαός που θα μάχεται, θα παλεύει και θα αντιστρατεύεται τις πολιτικές που τον καταδικάζουν σε ρόλο κομπάρσου και παθητικού αποδέκτη των εξελίξεων.»

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του Γεραπετρίτικου Λαού για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας τονίζοντας ότι το συλλαλητήριο της Πέμπτης(2/2) αποτελεί παρακαταθήκη του λαϊκού κινήματος στην Ιεράπετρα και ευρύτερα στο Λασίθι. Τέλος, ο Κ.Δερμιτζάκης επισήμανε την αισιοδοξία του για ανεβασμένα εκλογικά ποσοστά του Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές, αφού περισσότερος κόσμος αναγνωρίζει η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, αποτελεί “ασπίδα” για το τώρα και ελπίδα για το αύριο.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η ομιλία του βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη, ο οποίος επισήμανε πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας του γεραπετρίτικου λαού για το νοσοκομείο του, τονίζοντας παράλληλα πως δεν πρέπει επ’ουδενί να υπάρξει εφησυχασμός καθώς οι δυνάμεις που επιβουλεύονται την γνήσια και δικαιολογημένη λαϊκή οργή θα προσπαθήσουν να ποδηγετήσουν, να καπηλευτούν και εν τέλει να αποσοβήσουν το κίνημα. Ο βουλευτής του Κόμματος στη συνέχεια έθεσε επι τάπητος τον προβληματισμό για το ποιος είναι κερδισμένος από τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, φέρνοντας παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα θα καρπωθούν τα χρήματα την ώρα που αυτοαπασχολούμενοι, εργαζόμενοι στον τουρισμό, δημόσιοι υπάλληλοι, μικροαγρότες, νεολαίοι- φοιτητές, γιατροί, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες καλούνται να πληρώσουν το τίμημα της ακρίβειας, της εργασιακής ανασφάλειας αλλά και της ενεργειακής ληστείας που υπόκεινται στις υπάρχουσες συνθήκες.

Το στέλεχος του ΚΚΕ συνέχισε αποδεικνύοντας την ψεύτικη κοκορομαχία των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ως προέκταση της παλιάς πόλωσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και απάντησε στα ψεύτικα διλήμματα των εκλογών. Τόνισε πως η μόνη «χαμένη» ψήφος θα ήταν εκείνη προς τα αστικά κόμματα -ειδικά που από την στιγμή που στα βασικά θέματα έχουν όλα συμφωνήσει υπερψηφίζοντας από κοινού τα νομοθετήματα της ΝΔ. Έφερε ως παράδειγμα τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και την καταψήφιση όλων των νομοθετικών προτάσεων του ΚΚΕ σχετικά με την ανακούφιση των ευάλωτων ομάδων του λαού. Αναφέρθηκε εκτενώς στο πόσο επικίνδυνη για την χώρα μας είναι η συμμετοχή της στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις δράσεις των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ και τόνισε την ανάγκη ο ελληνικός λαός με την στάση του και την ψήφο του στο ΚΚΕ να γίνει το παράδειγμα για του υπόλοιπους λαούς προκειμένου το παγκόσμιο εργατικό κίνημα να ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο.

Ακόμα κατέστησε σαφές πως το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη κυβερνητική πρόταση με τιμονιέρη τον λαό, πως δεν θα δώσει ποτέ άλλοθι σε αντιλαϊκές πολιτικές με την συμμετοχή του σε κυβερνήσεις συνεργασίες και υπογράμμισε πως οποιαδήποτε τέτοια κυβέρνηση που θα προκύψει από τα υπόλοιπα κόμματα θα καταστήσει τον λαό ουραγό των εξελίξεων. Τόνισε με έμφαση συγκεκριμένα πως όσο πιο δυνατή είναι μια τέτοια αντιλαϊκή κυβέρνηση, τόσο πιο αδύναμος θα είναι ο λαός. Αντίθετα η ψήφος στο ΚΚΕ θα αποτελέσει σημάδι αφύπνισης και ελπίδας, καθώς όπως ανέφερε η αλλαγή προς τον σοσιαλισμό απαιτεί και διαθέτει ως μόνη ανατρεπτική, ελπιδοφόρα και φερέγγυα δύναμη το ΚΚΕ.

Κλείνοντας επισήμανε πως η ενδυνάμωση του ΚΚΕ είναι επιτακτική ανάγκη ώστε ο λαός να δώσει αποστομωτική και τελειωτική απάντηση στην αντι- ιστορική και ψευδοεπιστημονική θεωρία των δυο άκρων που καταλήγει μέσω της εγκληματικής εξίσωσης κομμουνισμού και φασισμού (στο όνομα του ολοκληρωτισμού), στην αθωοποίηση των εγκλημάτων που προκάλεσαν οι ιδεολογίες τους μίσους του ναζισμού/ φασισμού στην ανθρωπότητα.

Σίγουρος για τις βαθιές ρίζες του ΚΚΕ στον λαό, ο Μανώλης Συντυχάκης εξέφρασε την βαθιά του πίστη και βεβαιότητα πως σε αυτές τις εκλογές το Κόμμα του λαού, το ΚΚΕ θα βγει ενισχυμένο και πολύ πιο δυνατό – κάτι που θα προκαλέσει τρόμο και πανικό σε όσους εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα και τον μόχθο των εργαζομένων

4 Φεβρουαρίου 2023 Το Γραφείο Τύπου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos