του Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννη Κουράκη
ο Γιάννης Κουράκης

Η ανατολή του νέου έτους συνοδεύεται πάντα από θερμές ευχές για ένα καλύτερο αύριο.

Το 2023 διαδέχεται ένα χρόνο που σημαδεύτηκε από πολλά σημαντικά και καθοριστικά γεγονότα, τόσο διεθνώς, όσο και σε επίπεδο επικράτειας.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το 2022 άφησε με πολλές πληγές την ανθρωπότητα.   

Πόλεμοι, διακρίσεις, έντονη αστάθεια στο περιβάλλον, φτώχεια κ.α.

Η σφοδρή ενεργειακή κρίση, η οποία έχει μετατραπεί σε οικονομική και κοινωνική κρίση, σε συνδυασμό με τις γεωπολιτικές εντάσεις συνθέτουν μια εικόνα παγκόσμιας κρίσης που δοκιμάζει τα όρια των κοινωνιών.

Πληγές που κατά μεγάλο μέρος τους οφείλονται και στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος ανέκοψε την διεθνή πρόοδο και επηρέασε αρνητικά τις ανθρώπινες δραστηριότητες και τις σχέσεις μεταξύ των κρατών.

Στη χώρα μας, παραμένουν δυσεπίλυτα πολλά από τα προβλήματα που ταλανίζουν τον Ελληνικό λαό, με πρώτα και κύρια τις οικονομικές δυσκολίες, την ακρίβεια, το ενεργειακό κόστος, τις διαρθρωτικές αδυναμίες του κράτους και τις συνεχιζόμενες απειλές κατά της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας.

 Ευχή μας λοιπόν είναι να τερματιστεί αυτή η άδικη και αδιέξοδη αναμέτρηση, να επικρατήσει διεθνής ειρήνη, και να επανέλθει η κανονικότητα στις διεθνείς σχέσεις και τα ειρηνικά και δημιουργικά έργα των πολιτών σε όλο τον κόσμο.

Οι ΟΤΑ και σε αυτή την συγκυρία έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στηρίζοντας την κοινωνία. Όμως απαιτείται περισσότερη αποκέντρωση, εξασφάλιση σταθερών και αυξανόμενων πόρων καθώς και ενίσχυση αρμοδιοτήτων.

Ευελπιστούμετο νέο έτος να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, αλλά και να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις που θα μας επιτρέψουν να βαδίσουμε ασφαλέστερα στον δρόμο της προόδου και μιας βιώσιμης ευημερίας.

Το 2023 είναι η χρονιά που ο Ελληνικός λαός θα έχει την ευκαιρία να κάνει τις αποφασιστικές επιλογές του, τόσο στις εθνικές εκλογές, όσο και στις εκλογές για την ανάδειξη των νέων Αυτοδιοικητικών Οργάνων. Ευχόμαστε σε όλες και όλους τους πολίτες Υγεία και Δύναμη και το 2023 να αποδειχθεί ένας χρόνος ειρηνικός, παραγωγικός και δημιουργικός που θα δικαιώσει τις προσδοκίες όλων μας!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos