Πρόχειρα και χωρίς όραμα αντιμετώπισε η δημοτική αρχή την εορταστική περίοδο
Τι κι αν η Ιεράπετρα έμοιαζε με πόλη του σκότους;;;;;

Φτάνει πια ο σχεδιασμός του ποδαριού η λογική και η κουλτούρα του ‘’άρπα κόλλα’’.

Με προχειρότητα για άλλη μια φορά αντιμετώπισε η δημοτική μας αρχή την εορταστική περίοδο, με δεδομένο από την συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών ότι ο στολισμός της πόλης και των χωριών ήταν ανύπαρκτος. Με μικρή εξαίρεση ένα τμήμα της πλατείας, ενώ στους υπόλοιπους δρόμους το απόλυτο σκοτάδι.  

Με πενιχρά μέσα και με τις προ πολλών ετών προμήθειες, η δημοτική μας αρχή θέλησε να γιορτάσει και φέτος την εορταστική περίοδο. Το καλεντάρι των εκδηλώσεων, αν εξαιρεθεί η υπεράνθρωπη προσπάθεια των τοπικών φορέων, ήταν φτωχό και χωρίς την απαιτούμενη οργάνωση και προώθηση του. Έμοιαζε όχι με πρόοδο εορταστική αλλά με περίοδο καραντίνας. Όλα στο πόδι  και με προχειρότητα, οι ακυρώσεις των εκδηλώσεων η μια μετά την άλλη.

Τι κι αν η Ιεράπετρα έμοιαζε με πόλη του σκότους¨. Τι κι αν η Ιεράπετρα έμοιαζε με έρημη πόλη, καρφάκι δεν τους καίγεται. Για τα χωριά μας δε ούτε λόγος, πουθενά τίποτα. Ούτε στολισμός ούτε εκδηλώσεις ούτε καθαριότητα που απαιτείται τουλάχιστον τις γιορτινές μέρες. Κάθε χρόνο η φθίνουσα πορεία μας πάει  όλο και πιο κάτω.

Όλα αυτά σε αντίθεση βέβαια με τους γειτονικούς δήμους, όπου από πολύ νωρίς είχαν φροντίσει να φωταγωγήσουν τα σημεία αναφοράς, τις πλατείες τους αλλά και το εμπορικό κέντρο, πολλούς δρόμους ακόμα  και στα χωριά. Αντιθέτως στο εμπορικό κέντρο της Ιεράπετρας τα μπάζα και οι σκόνες ‘’δέσποζαν’’ σε όλη την εορταστική περίοδο.

Ο αντίκτυπος της χαμηλής επισκεψιμότητας στα εμπορικά καταστήματα και στα καταστήματα καφέ εστίασης της πόλης μας μεγάλος, τα προσδοκώμενα έσοδα δεν ήρθαν για άλλη μια χρονιά. Οι μόνοι που φαίνεται να είναι ευχαριστημένοι από όλο αυτό το κλίμα είναι τα στελέχη της δημοτικής μας αρχής, όπου με διάφορα επικοινωνιακά τερτίπια, προσπαθούν να παρουσιάσουν το  μαύρο άσπρο.

Αντί να μιμηθούν την πρόσφατη προσπάθεια γνωστού ξενοδοχείου της Ιεράπετρας, όπου κατάφερε να αντιστρέψει τα δεδομένα της επισκεψιμότητας στην πόλη μας, έμειναν με τα χέρια σταυρωμένα. Στην Ιεράπετρα αξίζουν πολύ περισσότερα και για κάθε εορταστική περίοδο του έτους. Απαιτείται ένας ετήσιος σχεδιασμός δράσεων, καμπάνια ενημέρωσης και θεματικές εκδηλώσεις οι οποίες θα τονώσουν το καταναλωτικό ενδιαφέρον των κατοίκων και των επισκεπτών.

Ο δήμος θα πρέπει να είναι ο θεματοφύλακας του πολιτισμού και των παραδόσεων. Φτάνει πια ο σχεδιασμός του ποδαριού η λογική και η κουλτούρα του άρπα κόλλα..

Για την δημοτική  παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα»

Ο επικεφαλής
Αργύρης Πανταζής

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos