Πρώτη συνάντηση για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης σε Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο
από τη σύσκεψη για τον Άγιο Νικόλαο

Ξεκίνησε η προετοιμασία των σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, τα οποία θα υλοποιήσουν οι τέσσερις δήμοι, πρωτεύουσες των περιφερειακών ενοτήτων στο πλαίσιο του νέου Περιφερειακού Προγράμματος Κρήτης 2021-2027.  

Στο πλαίσιο αυτό έγιναν σήμερα δύο συναντήσεις στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, και με τη συμμετοχή της Διευθύντριας της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρίας Κασσωτάκη και στελεχών της Υπηρεσίας.

Πρώτη συνάντηση για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης σε Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο
από τη σύσκεψη για το Ρέθυμνο

Η πρώτη με το Δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη και διευθυντικά Στελέχη και Υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και η δεύτερη με το δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό και Διευθυντικά Στελέχη του Δήμου. Τα σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης αναμένεται να ξεπεράσουν τα 100 εκ. ευρώ συνολικά στους τέσσερις δήμους και θα υλοποιηθούν σε συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με τους Δήμους Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου.

Αφορούν κυρίως, σε δράσεις που εστιάζουν στο πρασίνισμα των πόλεων, την εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με την εφαρμογή της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, ποδηλατόδρομους, ηλεκτροκίνηση και βέβαια αναπλάσεις δρόμων, κοινοχρήστων χώρων αλλά και με την δημιουργία κοινωνικών δομών και έργων ανάδειξης του πολιτισμού.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos