Στήριξη υποστυλωμάτων στο Α' δημοτικό σχολείο Αγίου Νικολάου
προσωρινά υποστυλώματα μέχρι την πλήρη ανακατασκευή

Στην υποστήλωση τεσσάρων υποστηλωμάτων (κολώνες), στο παλιό κτίριο του Α΄ Δημοτικού σχολείου Αγίου Νικολάου, προχώρησε σήμερα (14/10) το συνεργείο του εργολάβου που έχει συνάψει σύμβαση με τον Δήμο για τις συντηρήσεις και επισκευές των σχολικών και δημόσιων κτιρίων, εργολαβία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι εργασίες ξεκίνησαν σύμφωνα με τις οδηγίες του ΟΑΣΠ, αφού μετά την σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου και τον πρώτο μεγάλο σεισμό που έγινε στην περιοχή, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, ενημερώθηκε ότι κάποια σχολικά κτίρια έχρηζαν περαιτέρω ελέγχου, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος, δεν ανήκει στην περιοχή του σεισμού και τυπικά δεν υπήρχε αντίστοιχη υποχρέωση.

Ωστόσο, σε ελέγχους που πραγματοποίησε κλιμάκιο μηχανικών του Δήμου, στα σχολικά κτίρια, προέκυψε η ανάγκη μιας πρώτης αντιμετώπισης στο παλαιό τμήμα του Α ΄ Δημοτικού σχολείου Αγίου Νικολάου, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και μετά τον δεύτερο σεισμό της Ζάκρου.

 Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, «ο δήμος έχει προχωρήσει από την προηγούμενη χρονιά στο πρώτο στάδιο προσεισμικού ελέγχου (μακροσκοπικός έλεγχος) σύμφωνα με τις οδηγίες του ΟΑΣΠ,  τα σχετικά στοιχεία έχουν υποβληθεί στον Οργανισμό, ενώ υπάρχει κατηγοριοποίηση των κτιρίων για να προχωρήσουμε και στα επόμενα στάδια, αλλά και όπου χρειαστεί να ελεγχθεί επακριβώς η στατική επάρκεια κυρίως των παλαιών κτιρίων.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Δήμος έχει υποβάλλει πρόταση για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα “Α.Τρίτσης” με στόχο την υλοποίηση μελετών και ανάλογα με την πορεία του έργου προτίθεται να χρησιμοποιήσει ίδιους πόρους, εφόσον χρειαστεί. Παράλληλα από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” , βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δημιουργίας φακέλων για το κάθε σχολείο, προκειμένου να προχωρήσει στην σύνταξη μελετών και στην υλοποίηση πυροπροστασίας όλων των κτιρίων, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα το κτιριακό απόθεμα των σχολείων να είναι πλήρες. 

Αναφορικά με τις εργασίες στο Α΄ Δημοτικό σχολείο, ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός τόνισε ότι : “θα υλοποιηθούν άμεσα ώστε ν΄ αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων και να εδραιωθεί η αίσθηση ότι το κτίριο είναι πράγματι ασφαλές και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας”.

από τον δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos