Συνάντηση για την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη των περιοχών Natura 2000 στο Οροπέδιο Λασιθίου
οι περιοχές Natura στη Κρήτη

Η Αντιπεριφέρεια Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης οργανώνει ενημερωτική συνάντηση την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 και ώρα 10:00 το πρωί στο Δημαρχείο Οροπεδίου Λασιθίου, με θεματολογία που αφορά στην Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) των περιοχών Natura 2000 κεντρικής και ανατολικής Κρήτης, που εκπονείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα διαχείρισης των περιοχών Natura 2000 των Δήμων Οροπεδίου, Αγίου Νικολάου και Χερσονήσου. Στόχος είναι η πληροφόρηση και η διεξαγωγή παραγωγικού διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Θα συμμετάσχουν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης. Επίσης έχουν προσκληθεί οι Δήμαρχοι και φορείς της περιοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπρόσωποι φορέων και πολιτών μπορούν να συμμετάσχουν με την επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης κατά της covid-19. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

Εξαιτίας της ιδιαίτερης σοβαρότητας του θέματος, η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) των περιοχών Natura 2000 κεντρικής και ανατολικής Κρήτης, προβλέπεται να αποτελέσει αντικείμενο μονοθεματικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου το επόμενο διάστημα.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos