Συνάντηση για την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη των περιοχών Natura 2000 στον Πύργο Αρχανών Αστερουσίων
ο χάρτης της Κρήτης

Η Αντιπεριφέρεια Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης οργανώνει ενημερωτική συνάντηση τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 10:00 το πρωί στο πρώην Δημαρχείο Πύργου του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, με θεματολογία που αφορά στην Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) των περιοχών Natura 2000 κεντρικής και ανατολικής Κρήτης, που εκπονείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα διαχείρισης των περιοχών Natura 2000 των Δήμων Αρχανών Αστερουσίων, Μίνωα Πεδιάδος, Γόρτυνας και Φαιστού. Στόχος είναι η πληροφόρηση και η διεξαγωγή παραγωγικού διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Θα συμμετάσχουν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης. Επίσης έχουν προσκληθεί οι  Δήμαρχοι και φορείς της περιοχής.

Σημειώνεται ότι, ενδιαφερόμενοι εκπρόσωποι φορέων και πολιτών μπορούν να συμμετάσχουν με την επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης κατά της covid-19. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική. Εξαιτίας της ιδιαίτερης σοβαρότητας του θέματος, η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) των περιοχών Natura 2000 κεντρικής και ανατολικής Κρήτης, προβλέπεται να αποτελέσει αντικείμενο μονοθεματικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου το επόμενο διάστημα.

Διαβούλευση επί των προτάσεων των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών / Σχεδίων Διαχείρισηςγια τις περιοχές του Δικτύου Natura 2000 της Κεντρικής και Ανατολικής Κρήτης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos