Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον αναπληρωτή διοικητή του Γ.Ν. Ιεράπετρας είχε η δημοτική παράταξη "Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα"
κατά τη συνάντηση

Σε συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον αναπληρωτή διοικητή και διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ιεράπετρας (Γ.Ν.Ι) προχώρησε την Πέμπτη 05/01/23 η δημοτική παράταξη ‘’Μαζί Αλλάζουμε την  Ιεράπετρα’’ με επικεφαλής τον κ. Α. Πανταζή.

Τον επικεφαλής της παράταξης πλαισίωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Σταύρος Χατζάκης, γιατρός καρδιολόγος και επιμελητής Β της καρδιολογικής κλινικής του Γ.Ν.Ι καθώς και ο κ. Παναγιώτης Σαρρής, καθηγητής μοριακής βιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης. Στη δίωρη συνάντηση η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα, τεθήκαν και αναπτύχθηκαν ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του νοσοκομείου καθώς και θέματα έλλειψης οργανικών θέσεων σε όλα τα επίπεδα του προσωπικού του νοσοκομείου.

Ο κ. Πανταζής ζήτησε και παρέλαβε τον επικαιροποιημένο οργανισμό του Γ.Ν.Ι καθώς και τα κενά των θέσεων εργασίας (ανά κλινική) όπου αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο, η σοβαρή έλλειψη (μετά και τις τελευταίες αποχωρήσεις) σε ιατρικό διοικητικό και λοιπό  προσωπικό. Συζητήθηκαν θέματα προϋπολογισμού, δωρεών και οικονομικά θέματα παρουσίας της διευθύντριας οικονομικού του Γ.Ν.Ι. κας. Πόπης Κονταξάκη.  

Αναπτύχθηκε το θέμα της μεταστέγασης του τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας ενώ μετά από πρόταση της παράταξης, τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη ανέγερσης υποδομής η οποία θα φιλοξενήσει το ΕΚΑΒ Ιεράπετρας, τα γραφεία διοίκησης, ένα ψηφιακό κέντρο  ηλεκτρονικής συνταγογράφησης καθώς και αίθουσα σεμιναρίων (συνεδριακή αίθουσα) για τις ανάγκες του Γ.Ν.Ι.

Ο κ. Πανταζής αναφέρθηκε στις πολλές και στο σωστό χρόνο παρεμβάσεις που έχει κάνει η παράταξη του, σε θέματα της υγείας αλλά και των υποστηρικτικών δομών (βλέπε Τοπική Μονάδα Υγείας) που έπρεπε να είχαν γίνει, προκειμένου να είχαμε αποφύγει την τραγική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Από πλευράς του ο κ. Χατζάκης και κ. Σαρρής, ανέλυσαν τις προτάσεις που είχαν υποβληθεί προς τη δημοτική αρχή, για συνεργασία του δήμου με το Γ.Ν. Ιεράπετρας,  αναφορικά με τις δυνατότητες χρηματοδοτήσεως στέγης ιατρών η οποία  προβλέπεται από την Ελληνική νομοθεσία καθώς και την χάρτα δράσεων υγείας η οποία είχε κοινοποιηθεί με την ανάληψη των καθηκόντων τους, επίσης προς τη δημοτική αρχή.

Ο κ. Πανταζής και τα μέλη της παράταξης του κατά την αποχώρηση τους, ευχαρίστησαν τον κ. Πετράκη για το άριστο επίπεδο συνεργασίας καθώς και τη διάθεση που δείχνει, ως αναπληρωτής διοικητής, στην επίλυση των σοβαρών και συσσωρευμένων προβλημάτων του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας. Ο αγώνας για την άμεση στελέχωση του Γ.Ν.Ι πρέπει να είναι διαρκής και  βασική προτεραιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων. Οι τελευταίες δηλώσεις των στελεχών της Κυβέρνησης δείχνουν ξεκάθαρα ότι το νοσοκομείο Ιεράπετρας αποτελεί στόχο και μέχρι αποδείξεως του εναντίου, η υποβάθμιση του σε κέντρο υγείας Β κατηγορίας, θεωρείται δεδομένη.

Για την δημοτική  παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα».

                                                                                                                       Ο Επικεφαλής

                                                                                                                            ΠΑΝΤΑΖΗΣ Θ. ΑΡΓΥΡΗΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos